"A tested nem egy templom, hanem egy vidámpark" - Anthony Bourdain kedvenc trash kajái

Anthony Bourdain a punk séf megosztotta a nyilvánossággal, melyek azok az ételek, amelyeknek nem tud ellenállni, pedig - a közvélekedés szerint - bűnös élvezetnek minősülnek. 

Lehet, hogy azt gondoljuk, az, hogy mindenhol megetetnek minket, igazi álommeló, de ez a feladat sem csupán kaviár falatozásából áll, vagy annak megállapításából, milyen alulértékelt a filippinó konyha. Mint mindenkinek, a séfeknek is vannak bűnös szenvedélyeik, és ez alól Anthony Bourdain, a Parts Unknown (Nem séfnek való vidék), a No Reservations és a Layover népszerű műsorvezetője sem kivétel.

A punk attitűdjéről ismert - noha igen népszerű és vagyonos - Bourdain nem számlálja a kalóriákat, és semmilyen népszerű kajadivatnak nem adja meg magát. A séf ennek megfelelően vélekedik a kajálásról, ami szerinte elsősorban kaland és élvezet kell, hogy legyen:

"A tested nem egy templom, hanem egy vidámpark. Élvezd az utazást!"

Vajon a Barack Obamával elköltött vietnami vacsi után is bedobott még egy bolognait?

Fenti hozzáállásának köszönhetően Bourdain nyíltan beszél "bűnös élvezeteiről", amiket ő azt hiszem, a legkevésbé sem tart szégyellnivalónak. A Boston Globe-nak adott interjújában el is árulta a titkot:

"A világon minden étteremben, minden hotelben kapható bolognai spagetti, én pedig perverz vágyat érzek, hogy kipróbáljam, hogyan készítik. Ez a hülye szokásom már vicc tárgya a stábban. Alapvetően mindig isteni, helyi fogásokat kóstolunk, de a forgatás végeztével nehéz nem megadni magunkat a bolognai vonzerejének, még ha csak a poén kedvéért is".

Azért a hotdogot is szereti a séf

Bourdain azonban nem csak a bolognait falja:

"Az igazi - gusztustalan, szégyentelen - bűnöm azonban az, hogy imádom a mac and cheese-t, a Popeye's fried chickenben".

A Popeye's gyorséttermekbe bemerészkedő séf azonban - punk attitűd ide vagy oda - szívesen maradna inkognitóban. Ha éjszaka, kapucnis pulcsi alá bújva megpróbál besettenkedni egy étterembe, így is mindig van, aki felismeri, és posztolni akarja a róla készült fotót az Instagramra - írja a Thrillist.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Egy süti elkészítése is lehet szemkápráztató látványosság – Lesd meg te is Junichi Mitsuborit munka közben!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...