Bajban vannak a magyar Tesco-alkalmazottak

Leépítés történik a Tesconál, de vajon hány embert érint majd?

Megerősítette a csoportos leépítés tényét a Tesco Magyarország – írja a Napi.hu. A hírek szerint a harmadik legnagyobb élelmiszer-kiskereskedelmi láncnál az elmúlt hetekben több elbocsátás is bejelentésre került. Ami egyelőre nem világos, és a Tesco sajtóosztálya sem adott ki ez ügyben információt, hogy hány alkalmazottat érint a döntés.

Leépítés zajlik a Tesconal

Hivatalosan a háromszáz vagy annál több munkavállalót foglalkoztató cég esetén a legalább harminc főt érintő elbocsátás minősül csoportos leépítésnek.

Ezek alapján pedig esélyes, hogy a mintegy tízezer alkalmazottal rendelkező magyar Tesco minimum ennyi embert elküld majd.

A csavar

A Tesco magyarázata alapján azonban csoportos leépítésről csak technikailag beszélhetünk. Bár az átalakításban érintettek létszáma eléri a meghatározott mértéket, a gyakorlatban minimális lesz azon munkatársak száma, akiknek nem tudnak új pozíciót felajánlani.


Még több hír itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...