A Tesco elkezdi a csúnya zöldségek és gyümölcsök árusítását

A tökéletlen formájú, vagyis csúnya, de normális minőségű zöldségek jelenleg az áruházak kukáiban landolnak. Ezen akar változtatni a Tesco.

  • A megtermelt élelmiszerek egyharmadát minden évben kidobjuk az ENSZ adatai szerint, ez csak Európában 9 millió tonna élelmiszert jelent- írja a Napi.hu.
  • Ezen próbálnak változtatni több mozgalom segítségével.
  • A Nagy-Britanniában kipróbált módszert átvéve a Tesco lengyelországi üzleteinek nagy részében februárban megjelennek a "Perfectly Imperfect", azaz a tökéletesen nem tökéletes logóval ellátott, nem ideális zöldségek és gyümölcsök.
  • Almát, céklát, répát és burgonyát lehet majd így venni.
  • A csúnya gyümölcsök és zöldségek valamivel olcsóbbak lesznek a normának megfelelő társaiknál. Az áruházlánc célja az, hogy rávegyék a vásárlókat szokásaik megváltoztatására.

Mik az előnyei ennek?

  • Csökkenti az ételpazarlást
  • Segíti a vásárlóinkat
  • Finom, friss termékekhez juthat
  • Nagyszerű árakon

Magyarországon is így lesz

  • A Tesco január közepén jelentette be, hogy - teszt jelleggel - 50 közép-európai, köztük 12 magyarországi áruházában is bevezeti "Perfectly Imperfect" elnevezésű termékkínálatát.

Mivel a Perfectly Imperfect termékkínálat a brit üzletekben népszerű, ezért döntött úgy a lánc, hogy a régiós vásárlók számára is elérhetővé teszi a megszokottól eltérő méretű, formájú vagy súlyú, de minőségüket tekintve kifogástalan zöldségeket és gyümölcsöt az általános kínálatánál kedvezőbb áron.

  • Magyarországon a budaörsi, győri, siófoki, pécsi, orosházi, szigetvári, gyulai, nagykőrösi, hajdúszoboszlói, monori, debreceni és a szolnoki hipermarketben a tesztidőszak ideje alatt burgonya, valamint magyar termelőtől származó répa és alma szerepel majd a "tökéletesen tökéletlen" kínálatban.
  • A kínálat és az elérhetőség bővítéséről az áruházlánc a vásárlók visszajelzései alapján dönt majd.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...