4 dolog, amitől jobb és zöldebb lesz az életed

Lépések, amelyekkel tovább zöldítheted a hétköznapjaidat? Tudatos döntések kérdése az egész, például már egy speciális tetőcseréppel is közelebb kerülhetsz környezettudatos céljaidhoz. (x)

A szezonális a menő

Egyre több helyen kínálnak télen epret, áfonyát, vagy éppen nyáron gesztenyét. Ne csábulj el ezek láttán, mert vagy távolról importálják őket, vagy üvegházakban, vegyszerrel kezelve termesztik őket. Válaszd inkább mindig az aktuálisan, helyben érő gyümölcsöket, zöldségeket!

Online is tudatosan

Az online vásárlás egyik előnye, hogy 14 napon belül visszaküldheted a terméket, ha meggondoltad magad. De ettől még ne rendelj meggondolatlanul, hiszen a visszaszállítás is felesleges CO2-kibocsátással jár.

Napfényes tető

A napelemes rendszer kétségkívül ökotudatos fejlesztés, de nem mindegy, milyet választasz. A hagyományos nagytáblás panelek helyett remek alternatívát kínál a Terrán Generon napelemes tetőcserepe, amely a héjazatba beépülve termeli a zöld energiát. Nemcsak szebb megoldás, de például a kevesebb anyagfelhasználás (hiszen nem kell külön cserép és rá a szolárpanelek), valamint a hazai gyártás miatt a bolygónknak is kedvezőbb.

A tényleg zöld kert

A kertápolás terén nemcsak az a fontos, hogy ne használjuk vegyszereket, hanem az is, milyen növényeket ültetünk az udvarunkba. Divatosak a mediterrán pálmák, ám ezek nem bírják a téli klímánkat, ezért takarni, fűteni kell őket, ami terheli a környezetet.

Tudj meg még többet a Terrán Generon napelemes tetőcserepekről itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...