Gyönyörű virágzatával, különleges aranysárgás-bordós színével és mindent leuraló, egyedi ízével a sáfrány a világ egyik legkülönlegesebb, és mindenképpen legdrágább fűszere - főleg a meleg, száraz éghajlaton terem, így Irán mellett Spanyolországban, Görögországban, Indiában és Marokkóban is - írja a Sokszínűvidék. Sőt, a klímaváltozás miatt már Magyarországon is - érdekesség, hogy hazánkban már a 15. században is termesztették a középkori írásos feljegyzések szerint sáfrányt. Használjuk ki ezt a keserédes éghajlati változást, és próbáljuk meg otthon is megtermeszteni a sáfrányt!
Klasszikus sáfrányos rizottó
Ahány ház, annyi rizottó. Mivel most egy Candy főzőlapon készült a rizottó, így úgy éreztük, hogy egy klasszikus sáfrányos rizottó dukálna ehhez.
Sáfrányos karfiolleves (Karfiolleves 2.)
Egyszerűen nem győzők betelni az új Gordon Ramsay könyvemmel. Ezt a karfoillevest rögtön fel is vettük a vendégváró levesek közé: hamar elkészíthető, látványosan tálalható, és ...
Sáfrányos szirupban párolt körte
Gyors, fűszeres körtekompót, ami önmagában tejszínhabbal is isteni, de mehet amerikai palacsintához, brownie-hoz vaníliafagyival, vagy akár még sült húsok kísérőjének is.
Tippek, hogy tudsz otthon, magadnak sáfrányt termeszteni - kattints a galériára!
Mutatjuk, hogy termeszd meg otthon a sáfrányt, a világ legdrágább fűszerét
Szépséges lila virágait ősszel és tavasszal hozza, a fűszer pedig narancsszín bibéjéből kinyerhető, a virágzás alatt (leggyakrabban október-november táján). A sáfrány kényes virágzatú, bibéit kézzel kell leszedni, és óvatosan megszárítani. Minden egyes virágból három bibe szüretelhető!
Még több növényes cikk: