Mutatjuk, hogy termeszd meg otthon a sáfrányt, a világ legdrágább fűszerét

Igaz, hogy Irán a legjelentősebb sáfránytermelő, a világ legdrágább fűszerének kikiáltott növény már nálunk is termeszthető, köszönhetően az egyre melegedő klímának. Na de hogyan kezdjünk neki?

Gyönyörű virágzatával, különleges aranysárgás-bordós színével és mindent leuraló, egyedi ízével a sáfrány a világ egyik legkülönlegesebb, és mindenképpen legdrágább fűszere - főleg a meleg, száraz éghajlaton terem, így Irán mellett Spanyolországban, Görögországban, Indiában és Marokkóban is - írja a Sokszínűvidék. Sőt, a klímaváltozás miatt már Magyarországon is - érdekesség, hogy hazánkban már a 15. században is termesztették a középkori írásos feljegyzések szerint sáfrányt. Használjuk ki ezt a keserédes éghajlati változást, és próbáljuk meg otthon is megtermeszteni a sáfrányt!

Klasszikus sáfrányos rizottó

Ahány ház, annyi rizottó. Mivel most egy Candy főzőlapon készült a rizottó, így úgy éreztük, hogy egy klasszikus sáfrányos rizottó dukálna ehhez.

Sáfrányos szirupban párolt körte

Gyors, fűszeres körtekompót, ami önmagában tejszínhabbal is isteni, de mehet amerikai palacsintához, brownie-hoz vaníliafagyival, vagy akár még sült húsok kísérőjének is.

Tippek, hogy tudsz otthon, magadnak sáfrányt termeszteni - kattints a galériára!

Forrásunk volt.


Még több növényes cikk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Bejgli fatörzs

Gyorsan összedobható karácsonyi desszert, ízlés szerint arany, ezüst cukorgyöngyökkel, marcipán tobozzal, apró mézeskalácsfigurákkal még ünnepibbé varázsolhatjuk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...