Úgy édesítik a termelők a paradicsomot, mint más a kávéját

Megdöbbentő, mihez folyamodnak a termelők annak érdekében, hogy édes legyen a megtermesztett paradicsom.

A fogyasztók általában az édesebb ízű paradicsomokat részesítik előnyben, így a mezőgazdaságban már jó ideje alkalmazzák édesítésre a sztíviát. Dél-Koreában most egy teljesen új módszerhez folyamodtak, hogy megalkossák az eddigi legédesebb paradicsomot – olvasható a Házipatika oldalán.

Sztívia kerül a paradicsomokba

Létrehozták a legédesebb paradicsomot

Dél-Koreában nemrég egy rendkívül édes paradicsomot alkottak meg, amit tomangónak (az angol „tomato" és a mangó szó összevonásából) nevezték el, ám a helyiek csak danmatóként (koreaiul édes paradicsom) emlegetik.

Az említett új típusú paradicsom viszont nem az érési folyamat miatt lett extrán édes, hanem a sztíviától.

A sztívia egy természetes édesítőszer, amely körülbelül 2-300-szor édesebb a hagyományos cukornál. Az édesítőszert egyébként már évek óta természetes műtrágyaként használják a mezőgazdaságban abból a célból, hogy a termések édesebbek és frissebbek legyenek.

A tomangót viszont nem az előbb ismertetett módon állítják elő, hanem közvetlenül a paradicsomokba fecskendezik az édesítőszert. A nem mindennapi paradicsom kilogrammja jelenleg 11 euróért, vagyis átszámolva mintegy 4200 forintért kapható – írja a cikk.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...