Rákkeltő anyag miatt hívtak vissza több marhahúst

A Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) arra kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező marhahúsokat ne fogyasszák el!

A megengedettnél magasabb PFOS (perfluor-oktánszulfonsav) szint miatt több marhahúst is visszahívtak a forgalomból – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal (Nébih) oldalán. Az említett PFOS bizonyítottan kapcsolatban áll a meddőség, a májbetegség és a rák kialakulásának fokozott kockázatával.

Rákkeltő anyag miatt hívtak vissza több marhahúst

A Nébih az alábbi termékeket hívta vissza:

Bejelentő: METRO Kereskedelmi Kft.

  1. Termék megnevezése: FRISS MARHA LÁBSZÁR CSN.VAC.EU
    Fogyaszthatósági idő: 2023.12.05.
    Gyártás dátuma: 24.10.2023
  2. Termék adatai:
    Termék megnevezése: FRISS MARHA HÁTSZÍN 4,5-5 KG VAC EU
    Fogyaszthatósági idő: 2023.12.05.
    Gyártás dátuma: 24.10.2023
  1. Termék adatai:
    Termék megnevezése: FRISS MARHA ROSTÉLYOS ~2,5-3 KG VA EU
    Fogyaszthatósági idő: 2023.12.05.
    Gyártás dátuma: 24.10.2023

A termékek a METRO Kereskedelmi Kft. bármely áruházába visszavihetők, ahol a termékek teljes vételárát visszatérítik. A probléma jellegéről bővebben itt lehet olvasni. A termékvisszahívás kizárólag a fenti adatokkal azonosított termékekre vonatkozik.

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...