Visszahívja egy termékét a dm, mert szalmonellát okozhat

Elővigyázatosságból visszahívja egy közkedvelt termékét a dm, mert szalmonellát okozhat.

A dm elővigyázatosságból leveszi a polcokról a dmBio szezám tahinit a következő lejárati dátumokkal: 2025. 02. 21. és 2025. 02. 25. Kizárólag ez a két lejárati dátum érintett, a dmBio szortiment többi terméke nem. A termékvisszahívás oka, hogy nem kizárható, hogy a termékben szalmonella található – számolt be a termékvisszahívásról az nlc.hu.

Az említett dm Bio szezám tahini

Kellemetlen tüneteket okozhat a szalmonella

A szalmonellás termék hasmenést, hasfájást, hányást és gyenge lázat is okozhat.

A panaszok általában pár nap után maguktól elmúlnak. A komolyabb és nem múló tünetek esetén azonban orvoshoz kell fordulni. A dm arra kéri a vásárlóit, hogy az érintett lejárati idejű terméket semmiképpen se fogyasszák el.

Az üzletek természetesen bontottan is visszaveszik a termékeket.

A dm elnézést kér vásárlóitól a kellemetlenség miatt! A cég számára kiemelten fontos a biztonság és a minőség – írja a cég sajtóközleményében. Abban az esetben, ha laboratóriumi tesztek során felmerül a gyanúja, hogy egy termék nem felel meg a dm magas minőségi követelményeinek, akkor az üzletlánc visszahívja a terméket.

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...