Mérgező gyommal fertőzött zöldbab került a boltokba

Csattanó maszlag jelenléte miatt kellett visszahívni egy fagyasztott sárgahüvelyű zöldbabot az ALDI üzleteiből. A Nébih nem javasolja a termék elfogyasztását.

Újabb termékvisszahívásról adott hírt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a legújabb veszélyes élelmiszer egy fagyasztott sárgahüvelyű zöldbab, amelyet az ALDI üzleteiből kellett kivonni. A mérgező gyomnövény, a csattanó maszlag jelenléte indokolja a termékvisszahívást.

Mérgező gyommal fertőzött zöldbab került a boltokba

A csattanó maszlag egy mérgező gyomnövény, ami a szervezetbe kerülve hatással lehet az idegrendszer működésére. Szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart, és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhat. Élelmiszerekbe a betakarítás során kerülhet.

Az élelmiszerlánc és a Nébih is felhívta a vásárlók figyelmét, hogy a szennyezett terméket ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza az ALDI üzletek egyikébe.

A visszahívott termék adatai:

Dátum: 2022-04-13

Termék neve: Gartengold vágott, sárgahüvelyű zöldbab (gyorsfagyasztott)

Probléma jellege: Csattanó maszlag lehetséges jelenléte

Bejelentő: ALDI Magyarország Élelmiszer Bt.

Termék megnevezése: Gartengold vágott, sárgahüvelyű zöldbab (gyorsfagyasztott)

Beszállító: Hungarofreeze s.r.o.

Kép a termékről:

Az érintett termék (forrás)

Probléma jellege: Csattanó maszlag lehetséges jelenléte

Jelenlegi visszahívásban érintett tételek (minőségmegőrzési idő és tételszám):
31/08/2023 - L1260S2
31/08/2023 - L1271S3
30/09/2023 - L1289S2

Kiszerelés: 1000 g

Forgalmazó: ALDI Magyarország Élelmiszer Bt.

Intézkedés: Termékvisszahívás

További részletek a Nébih honlapján.

Forrásunk volt.


Még több érdekesség, hír és újdonság:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...