5 tipp, amitől tökéletesen omlós lesz a tepsis linzer

Sokak fejében a linzer kis, lekvárral töltött teasüteményként él, pedig az édesség tepsis szelet formájában is elkészülhet – ha emellett döntünk, feltétlenül fogadjuk meg az alábbi tippeket.

A tepsis linzer megannyi különböző formát ölthet: készülhet kakaósan, légies túrótöltelékkel, az éppen aktuális szezon friss gyümölcseivel vagy lekvárral, fűszeresen, klasszikus vaníliásan, reszelve, rácsozva vagy lapos szerénységgel is. Ehhez a sokszínűséghez képest a tepsis linzerek receptjei meglepően egyszerűek, sőt, gyakran egy kaptafára készülnek: éppen ezért idővel könnyű őket kiismerni és tökéletesíteni. Azonban, ha nincs időnk, csak vessük be az alábbi trükköket.

Nézd meg galériánkban, hogyan készül a tepsis linzer, kattints a tippekért a képre!

Néhány isteni tepsis linzer, amit süss meg izibe:

Sütőtökös rácsos linzer

Az őszies hangulat elérte a kedvenc linzerszeletünket is: a dióhabos, rácsos sütemény belsejében sütőtökpürére cserélte a savanykás baracklekvárt. De nem ez az egyetlen változás, ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a hasznos konyhai tippeket is lesd meg:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...