Bár én személy szerint hidegrázást kapok a krumplipucolás gondolatától is, a gyerekek szerencsére nagy kihívást látnak benne, így szívesen segítenek, ahogy tudnak. Persze kést nem adok a kezükbe, a krumplipucoló megfelelő tartásának elsajátítása pedig még elég nehezen megy, azonban nagyon lelkesek, így ha lassan is, de haladunk! Ezúttal ismét a gyerekekek irányítottak, most a már említett könyvcsalád, a Francia konyha? Gyerekjáték! sorozat Burgonya című receptfüzetéből választhattak vacsorát.
A füzetben található tepsis burgonya receptje valójában egy kis fokhagymás tejszínnel leöntött, tepsiben ropogósra sült fogást takar, amit mi cheddar sajttal turbóztunk. Magában egyszerű, gyors vacsora, hús mellé pedig remek köret lehet.Az előző alkalomhoz hasonlóan persze most én voltam a kis kukta, ők pedig a séfek, akik irányítottak.Miután minden hozzávalót, szükséges eszközt és metódust kiolvastak a füzetből - amit az előző alkalomhoz hasonlóan most is nagyon élveztek - , nekiláttunk.
A lányokkal közösen hamar megpucoltuk a krumplikat, a fentebb már említett probléma miatt persze leginkább én pucoltam, ők meg próbálkoztak, majd egy zöldségszeletelő segítségével - amennyire lehetett, biztonságosan - felkarikáztuk őket. Bár a könyv ezt külön nem említi, én azért egy kis olajon megfuttattam a receptben megadott mennyiségnek megfelelő fokhagymát, majd hozzáadtuk és felfőztük a tejszínt. Egy kis fűszerezés, majd mehet is a tepsibe, a lányok kis kezének köszönhetően szépen egymáson sorakozó krumpliszeletekre.
Egy kis sajt sosem árt, úgyhogy Pierre-Oliver Lenormand konyhafőnök utólagos engedelmével az is került rá. Gyorsan be a sütőbe, aztán egy kis romeltakarítás, kergetőzés, és már kész is van.Bon appétit!