Itt a grillszezon: A napsütés és a szabadtéri sütés tökéletes kombináció, föleg, hogy nincs szükség a legdrágább, legextrább grillre, ahhoz, hogy egy tökéletes, füstös lakomát tálaljatok.
Nézzétek meg videón is, amint Flóra elkészíti ezt a szuper grillételt:
Ehhez a fogáshoz a Vénusz két szuper termékét használtuk, amiket egyébként nem csak grillezéshez ajánlunk. Első körben a húst pácoltuk be a Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajában, amiből a hamburgerbucik pirításához is használtunk. A másik termék a Vénusz PLUSZ Zöldségkréme, ami szárított paradicsommal és vörös áfonyával készült. Ezt a krémet főztük bele egy alap BBQ-szószba, amitől igazán pikáns és karakteres lett.
Elkészítés, összeállítás, tálalás
A tépet csirke elkészítéséhez a megmosott csirkemelleket bepácoljuk a Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajában egy nagy csipet sóval együtt. Felforrósított alumínium grilltálcákra helyezzük a csirkemelleket és mellé egy hőálló tálba forró vizet öntünk. Így fogjuk süti és párolni egyszerre a húst, hogy igazán szaftos és puha legyen. A hússzeletek mindkét oldalát nagyjából 20-20 percig sütjük, időnként megforgatva, de nem baj, ha odakap egy kicsit, a pörzsanyagokat nagyon szeretjük. Miután megsültek, hagyjuk picit pihenni őket, majd egy nagy tálban, két villa segítségével falatnyi darabokra tépkedjük szét őket.
A káposztasalátához a vékony csíkokra vágott káposztát lesózzuk, meglocsoljuk almaecettel, majd hagyjuk állni. Hozzáreszeljük a répákat és az apróra vágott lila hagymát is.
Mehet bele jó adag majonéz, ízlés szerint só-bors, majd az egészet alaposan forgassuk össze. Tálalásig lefedve, hűtőben hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek.
A BBQ-szószhoz összekeverjük egy kis lábasban a ketchupot, a barna cukrot, az almaecetet, a fokhagymát, a worcestershire-szószt, a sót és a Vénusz PLUSZ szárított paradicsomos és vörös áfonyás zöldségkrémet. Gyakori kevergetés mellett melegítjük majd a grill kevésbé forró részén 15-20 percet főzzük. Az elkészült BBQ-szószt még melegen a tépett húsra locsoljuk, jól elkeverjük, majd összeállítjuk a burgereket. A hamburgerzsemléket vékonyan megkenjük a fokhagymás fűszerolajjal, majd a még meleg grillre tesszük pár percre, hogy szép rácsosra piruljanak.
A zsemlék aljára helyezünk 1-2 salátalevelet és egy nagy szelet paradicsomot. Erre jöhet egy jó adag tépett hús, majd egy jó adag káposztasaláta. Zárjuk le a burgereket és frissen, melegen tálaljuk. A hús újramelegítve is isteni. Burritóba töltve vagy saláta mellé. A Vénusz mindkét alapanyaga önmagában is tökéletes, ízük jól érvényesül a karakteresebb grillételben is: érdemes használni őket a hétköznapokban. Ha idő szűkében vagyunk, a krémet szendvicsbe kenve vagy főtt tésztával összekeverve is kipróbálhatjuk. A fűszerolaj pedig gyakorlatilag bármiben a kezünk alá dolgozhat.
A tépett csirkés burger pontos receptjét itt találjátok!
Keress még több Vénusz PLUSZ termékkel kapcsolatos anyagot itt!