Legyen ez a csirkés burger a következő grillpartid fáklyavivője!

Ezek a BBQ-s, tépett csirkés burgerek szaftos, lassan párolt, tépett csirkével, pikáns BBQ-szósszal és ropogós káposztasalátával alkotnak ínycsíkáldó egyveleget ropogósra pirított vajas bucikban. Tökéletes fogás grillpartikra, piknikekre, vagy készíthetitek hétköznap esti vacsorára, amikor egy ízletes és laktató szendvicsre vágytok.

Itt a grillszezon: A napsütés és a szabadtéri sütés tökéletes kombináció, föleg, hogy nincs szükség a legdrágább, legextrább grillre, ahhoz, hogy egy tökéletes, füstös lakomát tálaljatok.

Nézzétek meg videón is, amint Flóra elkészíti ezt a szuper grillételt:

Ehhez a fogáshoz a Vénusz két szuper termékét használtuk, amiket egyébként nem csak grillezéshez ajánlunk. Első körben a húst pácoltuk be a Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajában, amiből a hamburgerbucik pirításához is használtunk. A másik termék a Vénusz PLUSZ Zöldségkréme, ami szárított paradicsommal és vörös áfonyával készült. Ezt a krémet főztük bele egy alap BBQ-szószba, amitől igazán pikáns és karakteres lett.

A tépett csirkés burger pontos receptjéért kattints a képre!

Elkészítés, összeállítás, tálalás

A tépet csirke elkészítéséhez a megmosott csirkemelleket bepácoljuk a Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajában egy nagy csipet sóval együtt. Felforrósított alumínium grilltálcákra helyezzük a csirkemelleket és mellé egy hőálló tálba forró vizet öntünk. Így fogjuk süti és párolni egyszerre a húst, hogy igazán szaftos és puha legyen. A hússzeletek mindkét oldalát nagyjából 20-20 percig sütjük, időnként megforgatva, de nem baj, ha odakap egy kicsit, a pörzsanyagokat nagyon szeretjük. Miután megsültek, hagyjuk picit pihenni őket, majd egy nagy tálban, két villa segítségével falatnyi darabokra tépkedjük szét őket.

A tépett csirkés burger pontos receptjéért kattints a képre!

A káposztasalátához a vékony csíkokra vágott káposztát lesózzuk, meglocsoljuk almaecettel, majd hagyjuk állni. Hozzáreszeljük a répákat és az apróra vágott lila hagymát is.
Mehet bele jó adag majonéz, ízlés szerint só-bors, majd az egészet alaposan forgassuk össze. Tálalásig lefedve, hűtőben hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek.

A tépett csirkés burger pontos receptjéért kattints a képre!

A BBQ-szószhoz összekeverjük egy kis lábasban a ketchupot, a barna cukrot, az almaecetet, a fokhagymát, a worcestershire-szószt, a sót és a Vénusz PLUSZ szárított paradicsomos és vörös áfonyás zöldségkrémet. Gyakori kevergetés mellett melegítjük majd a grill kevésbé forró részén 15-20 percet főzzük. Az elkészült BBQ-szószt még melegen a tépett húsra locsoljuk, jól elkeverjük, majd összeállítjuk a burgereket. A hamburgerzsemléket vékonyan megkenjük a fokhagymás fűszerolajjal, majd a még meleg grillre tesszük pár percre, hogy szép rácsosra piruljanak.

A tépett csirkés burger pontos receptjéért kattints a képre!

A zsemlék aljára helyezünk 1-2 salátalevelet és egy nagy szelet paradicsomot. Erre jöhet egy jó adag tépett hús, majd egy jó adag káposztasaláta. Zárjuk le a burgereket és frissen, melegen tálaljuk. A hús újramelegítve is isteni. Burritóba töltve vagy saláta mellé. A Vénusz mindkét alapanyaga önmagában is tökéletes, ízük jól érvényesül a karakteresebb grillételben is: érdemes használni őket a hétköznapokban. Ha idő szűkében vagyunk, a krémet szendvicsbe kenve vagy főtt tésztával összekeverve is kipróbálhatjuk. A fűszerolaj pedig gyakorlatilag bármiben a kezünk alá dolgozhat.

A tépett csirkés burger pontos receptjét itt találjátok!

Keress még több Vénusz PLUSZ termékkel kapcsolatos anyagot itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...