Tényleg többet eszünk, ha rendetlen a konyhánk? Mi már tudjuk a választ!

Kutatások szerint van abban igazság, hogy egy rendetlen konyha miatt többet eszik az ember.

A Cornell Egyetem kutatásában 100 nőt kértek meg, hogy töltsenek el hosszabb időt egy rendetlen, kupis illetve tiszta és rendezett konyhában. Mindkettő sütikkel, répával és rágcsálnivalókkal volt felpakolva.

A kísérlet pedig nem várt eredményt hozott

Azok, akik a feldúlt, rendetlen konyhában voltak, sokkal többször nyúltak a süteményért, mint a rendezett konyhák vendégei.

Mi a magyarázat?

A környezet keltette stressz miatt hajlamosabbak lehetünk rá, hogy többet, és egészségtelenebbül együnk! Szóval, ha eddig nap, mint nap nagy volt a kupi a konyhában, akkor épp itt az ideje kicsit rendbe szedni!

Így trükközz a konyhában:

  • Tartsd szem előtt a gyümölcsöstálat!

Azok, akik a konyhapulton a müzlis dobozt, üdítőket és a rágcsákat hagyják szem előtt, hajlamosabbak beléjük enni, mint azok, akiknek a pultja üresen és tisztán díszeleg. Csak egy dolgot hagyj a pulton: egy gyümölcsökkel megpakolt tálat!

  • Rendszerezd okosan a tálakat!

A salátás tálakat és a kisebb tányérokat ne a legfelső polcon, vagy a szekrény mélyén tárold! Ezek essenek először kézre, így befolyásolhatod az elfogyasztott adagok méretét.

Ezeket olvastad már?

via és via

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...