Tényleg többet eszünk, ha rendetlen a konyhánk? Mi már tudjuk a választ!

Kutatások szerint van abban igazság, hogy egy rendetlen konyha miatt többet eszik az ember.

A Cornell Egyetem kutatásában 100 nőt kértek meg, hogy töltsenek el hosszabb időt egy rendetlen, kupis illetve tiszta és rendezett konyhában. Mindkettő sütikkel, répával és rágcsálnivalókkal volt felpakolva.

A kísérlet pedig nem várt eredményt hozott

Azok, akik a feldúlt, rendetlen konyhában voltak, sokkal többször nyúltak a süteményért, mint a rendezett konyhák vendégei.

Mi a magyarázat?

A környezet keltette stressz miatt hajlamosabbak lehetünk rá, hogy többet, és egészségtelenebbül együnk! Szóval, ha eddig nap, mint nap nagy volt a kupi a konyhában, akkor épp itt az ideje kicsit rendbe szedni!

Így trükközz a konyhában:

  • Tartsd szem előtt a gyümölcsöstálat!

Azok, akik a konyhapulton a müzlis dobozt, üdítőket és a rágcsákat hagyják szem előtt, hajlamosabbak beléjük enni, mint azok, akiknek a pultja üresen és tisztán díszeleg. Csak egy dolgot hagyj a pulton: egy gyümölcsökkel megpakolt tálat!

  • Rendszerezd okosan a tálakat!

A salátás tálakat és a kisebb tányérokat ne a legfelső polcon, vagy a szekrény mélyén tárold! Ezek essenek először kézre, így befolyásolhatod az elfogyasztott adagok méretét.

Ezeket olvastad már?

via és via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...