Teljesült a diétázók álma: itt a csökkentett szénhidráttartalmú krumpli

Új termék egy német áruházban: csökkentett szénhidráttartalmú krumplit hoztak forgalomba.

Németországban, a Kaufland üzletlánc egy különleges burgonyát vezetett be kínálatába: az új termék szénhidráttartalma 30%-kal alacsonyabb az átlagos burgonya értékeinél.

100 g burgonya átlagos energiatartalma ~80-90 kcal, szénhidráttartalma ~20 g, fehérjetartalma ~2-3 g, emellett magas a káliumtartalma. Bárhol, bármikor elérhető alapanyag, amelyet rendkívül változatosan készíthetünk el.

Az új német termékkel kapcsolatban annyit sikerült kiderítenünk, hogy 100 g 60 kcal energiatartalmú, de azt sajnos nem, hogy pontosan mennyi a csökkentett szénhidráttartalma, és azt sem, hogy milyen növénytermesztési eljárással sikerült ezt a "Coronada" néven futó burgonyát előállítani. Az áruházlánc szakemberei elsősorban salátákhoz, sütéshez, és grillezéshez ajánlják ezt az új burgonyafajtát.

Az utóbbi években töretlen népszerűségnek örvendenek az alacsony szénhidráttartalmú étrendek, amelyekre általánosságban jellemző, hogy a burgonyát a tiltott élelmiszerek közé sorolják. Ez azonban egy téves út, a burgonya beilleszthető mind az egészséges, kiegyensúlyozott, mind a fogyókúrás étrendbe. A lényeg az ő estében is, csakúgy, mint más termékeknél a fogyasztási mennyiségen, -gyakoriságon és az elkészítés módján van.

Szakértőként én azt javaslom, hogy ha szeretjük, akkor bátran fogyasszuk a nálunk kapható burgonyafajtákat, akkor is, ha fogyni szeretnénk. Arra, hogy ezt miként tehetjük meg alakbarát módon, dietetikus kolléganőm korábbi cikkében találtok hasznos tippeket.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ezeket olvastad már?

via ESM

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...