A WholeFruit csokoládégyártó módszere nem csak a kakaóbabot, de az egész kakaógyümölcsöt hasznosítja a csokoládé előállításához. A Mondelez a héten már be is mutatja az ezzel az eljárással készült új termékeit az USA-ban - írja az mfor.hu.
Az új, környezetkímélő eljárást a svájci Barry Callebaut nevű cég találta ki. A csokoládé előállítása során a kakaógyümölcs minden egyes részét feldolgozzák (a hagyományos csokoládégyártás során csak a kakaóbabot hasznosítják, a többi része a gyümölcsnek szemétbe kerül, ez nagyjából 70%-ot jelent. A WholeFruit névre hallgató új csokitípust ezen a héten már Amerikában mutatják be, hamarosan pedig az egész világ megismerheti majd a gyümölcsösebb ízű, kíméletesebb eljárással készülő édességeket.
A korábban kidobott gyümölcshúsból, gyümölcshéjból és gyümölcsléből italok, smoothiek, péksütemények és más desszertek készülnek majd. Az előzetes jóslatok szerint a Wholefruit nagy népszerűségnek örvendhet majd a vásárlók körében, hiszen egyre nagyobb az igény a természetes összetevőkből készült csemegékre, valamint arra is, hogy az előállítás folyamán minél kevesebb hulladék keletkezzen. A legnagyobb csokoládémárkáknak külön jól jöhet a megújult eljárás, hiszen az egyre drágább csokoládé arra ösztökéli a gyártókat, hogy minél több hasznot húzzanak ki a felvásárolt gyümölcsökből.
Ezeket olvastad már?
10 bűnösen finom FILMES ÉDESSÉG, amit neked is meg kell...
Mozifilmek ikonikus, és kevéssé ismert, de annál izgalmasabb édességklasszikusai, melyeket bátran kipróbálhatunk a családi ebédeken vagy baráti összejöveteleken.
Macsuga ViktóriaRasszizmusellenes csokit dobott piacra a világhírű csokoládégyár
A Cadbury márka indiai marketingesei egy nagyon ügyes fogást találtak arra, hogyan segítsenek leküzdeni az országban uralkodó vallási- kaszt- és bőrszín alapú előítéleteket.
NosaltyCICIS csokit dobtak piacra, több méretben - sértő vagy nem?
Jófajta designbrillírozás, vicces nassolnivaló vagy sértő gesztus? Mi nem döntünk helyettetek.
Brecz JuditEzek a magyar bonbonok hivatalosan is a világ legjobbjai!
Magyar praliné lett a világ legjobbja a GREAT TASTE AWARDS 2019-es világversenyén. A magyar pralinét egy szigetszentmiklósi cukrászdában te is megkóstolhatod!
Nosaltyvia mfor