Ezekben a téli gyümölcsökben van a legtöbb cukor

A szervezet normál működéséhez elengedhetetlen, hogy ellássuk azt a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Télen ez talán még fontosabb, mint az év többi szakában, ezért ilyenkor érdemes különösen odafigyelni a gyümölcs- és zöldségfogyasztásra. Persze azért ilyenkor sem árt megnézni, hogy pontosan mit is viszünk be az elfogyasztott élelmiszerekkel...

A téli időszak igen megterhelő lehet az emberi szervezet számára: az idő hidegebb, a nappalok rövidebbek, így alig láthatjuk a napot, és emellett sokkal több vírus, valamint baktérium leselkedik ránk. Ehhez adódik hozzá még az ilyenkor jellemző hangulatingadozás is: a téli depresszió rányomhatja a bélyegét a mindennapokra. Ahhoz, hogy mindezek ellen felvértezzük a testünket, számos dologra oda kell figyelnünk. Az egyik kulcs a rendszeres testmozgás, de ugyanilyen fontos a lelkünkkel való törődés és a helyes táplálkozás is.

Tény, hogy a téli hónapokban nehezebb hozzájutni azokhoz a friss gyümölcsökhöz és zöldségekhez, amelyekből nyáron sehol nincs hiány. De azért ne feledjük: van jó pár olyan idénytermék, ami ilyenkor is ott vár minket a boltok polcain!

A gyümölcsök szuperélelmiszernek számítanak, hiszen telis-tele vannak hasznos tápanyagokkal, illetve vitaminokkal. Azonban arról nem feledkezhetünk meg, hogy az édes ízükért a bennük található cukor felelős! Nézzük meg, melyek azok a télen gyakran fogyasztott gyümölcsök, melyeknek magas a cukortartalma, így érdemes velük csínján bánni, ha nem szeretnénk felszedni néhány plusz kilót!

Forrásunk volt.

Szerző: Szabó Anna


Még több az egészségről:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...