5 tejmentes főétel, aminek meglepően jól áll a kókuszkrém

A vegánok, laktózérzékenyek és tejallergiások egyik kedvenc pótléka a kókusztej/kókuszkrém, és nemcsak a kávéban vagy az édességekben, de leveskebn, főételekben is. Lássuk, miben érvényesül meglepően jól - kókuszíz ide vagy oda...

Sokan hiszik, hogy a kókuszkrém vagy kókusztej annyira markánsan édes, kókuszos ízzel rendelkezik, hogy nagyon szűk mezsgyén mozog a felhasználása, hacsak nem édességekről beszélünk. Pedig gondoljunk csak a thai vagy indiai ételekre! Istenien illik hozzájuk. Na de ne álljunk meg itt, higgyétek el, aki egy jó ideje tejmentesen él, már szinte mindenben kipróbálta a kókuszkrémet, és sok-sok, akár magyaros ételben is meglepően jól működik.

Tipp: a receptekben a kókuszkrém és a hígabb kókusztej (kókuszital) felcserélhetők, de a kókuszkrém jóval sűrűbb, finomabb, ízesebb állagot produkál. Bár tény, hogy zsírosabb is!

Kattints a galériára, hogy megtudd, mely főételekben működik irtó jól a kókuszkrém!

További kókuszkrémes főételek:

Karfiolos bulgursaláta

Azt szeretem a legjobban ebben a receptben, hogy még hidegen is isteni finom, így akár dobozba csomagolva, egy rohanós hétköznap ebédre is kiváló!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több hasznos konyhai tipp itt:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...