Amennyiben tejfehérje-allergiásként éljük az életünket, vagy egyéb okokból nem fogyasztunk semmit, ami valaha tejet látott, netán vegánok vagyunk, egy idő után be kell, hogy álljon egy rendszer, ami alapján megtöltjük tejmentes hűtőnket. Eleinte furcsa lesz, hogy eltünedeznek a sajtok, kefirek, tejek, joghurtok, de a végén még meg is szeretjük, hogy letisztulnak az alapanyagaink – ja, és emésztésünk, bőrünk is fixen megköszöni a tejmentességet.
Na de mik azok, amiket tényleg mindig érdemes otthon tartanunk, hogy a reggeli vagy egy hideg vacsi bármikor megoldható legyen? Segítünk pár alapvető alapanyaggal, amit tejmentesként mi tuti betáraznánk:
6 alapanyag a hűtődbe, ha tejmentesen étkezel
Tojás: örök jollyjoker, minden reggelik csimborasszója, alfája és ómegája. Lehet buggyantott, főtt, félig lágy, lágy, omlett vagy rántott, nem lehet megunni. Drága, de még így is megéri, mert fehérjetartalma miatt igen tápláló.
Növényi tej: tudjuk, hogy drága, de kávéba, müzlibe, zabkásába, de főzelékbe, szószokhoz is remek tud lenni, mert ugyanúgy krémesít és ízesít, mint a sima tej. Egy doboz általában lapul a hűtőnkben.
Hummusz: éhes tejmentes szájak kedvence, finom, variálható különféle fűszerekkel, zöldségekkel, de még tésztára is kenheted gyors ebéd gyanánt. Így készítsd házilag!
Ti mit tartotok otthon tejmentesként? Mi az, ami mindig ott sorakozik a hűtőben?
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több mentes tartalom itt: