6 alapanyag, ami tejmentesen élőként mindig van a hűtőmben

A totális tejmentesség (figyelem, nem laktózérzékenység!) egyáltalán nem könnyű. Alapvetés, hogy mindennek megvizsgáljuk az összetevőit, és bejáratjuk, mik azok az alapanyagok, amiket mindig tartunk otthon. Íme a mi listánk.

Amennyiben tejfehérje-allergiásként éljük az életünket, vagy egyéb okokból nem fogyasztunk semmit, ami valaha tejet látott, netán vegánok vagyunk, egy idő után be kell, hogy álljon egy rendszer, ami alapján megtöltjük tejmentes hűtőnket. Eleinte furcsa lesz, hogy eltünedeznek a sajtok, kefirek, tejek, joghurtok, de a végén még meg is szeretjük, hogy letisztulnak az alapanyagaink – ja, és emésztésünk, bőrünk is fixen megköszöni a tejmentességet.

Céklás humusz ropogós pitával

Kolléganőmtől kaptam egy nagy fej céklát. Ahhoz kevés volt, hogy savanyúságot készítsek belőle, de a céklás humuszt már régen ki akartam próbálni. Nemcsak a színe gyönyörű, de az ...

Vegán majonéz

"I am a woman on a mission"! Olyan szósz- és mártásrecepteket keresek, amelyeket frissen el tudok készíteni, mert az az érzésem, hogy a tartósítószer nem a legszexibb hozzávaló... Ez a ...

Gyors vegán sajtszósz

Mac & cheese-hez sajt nélküli vegán szósz, gyorsan elkészül, egyszerű és nem olyan drága, mintha kesudióval készítenénk.

Na de mik azok, amiket tényleg mindig érdemes otthon tartanunk, hogy a reggeli vagy egy hideg vacsi bármikor megoldható legyen? Segítünk pár alapvető alapanyaggal, amit tejmentesként mi tuti betáraznánk:

Ti mit tartotok otthon tejmentesként? Mi az, ami mindig ott sorakozik a hűtőben?

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több mentes tartalom itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...