12 gazdag öntetű saláta, ami ellopja a főétel elől a rivaldafényt

Attól még, mert vége van a nyárnak, nem kell leáldoznia a tejfölös saláták idejének: továbbra is lesznek raguk, egytálételek és rakottasok, amelyek igényelni fogják jelenlétüket az asztalon. Szerencsére, ha eljön ez az idő, az alábbi receptek közül bátran válogathatunk majd.

Valamiért nyáron a tejfölös saláták kerülnek előtérbe (szervusztok hűs-fokhagymás uborkasaláták), hétről-hétre elkészítjük őket a paprikás pörköltek, szaftos rostontarják, olvadozó grillgomolyák mellé, vagy csak úgy magukban, heccből. Tegyünk továbbra is így, ne feledkezzünk meg a nyár bevégeztével sem a tejfölös saláták létezéséről.

  1. 1.

    Tejfölös uborkasaláta

  2. 2.

    Egyszerű zöldséges halsaláta

  3. 3.

    Hamis Cézár saláta

  4. 4.

    Klasszikus uborkasaláta

  5. 5.

    Laktató saláta

  6. 6.

    Majonézes kukoricasaláta

  7. 7.

    Klasszikus coleslaw

  8. 8.

    Tejfölös-fokhagymás uborkasaláta

  9. 9.

    Lencsés babsaláta

  10. 10.

    Könnyű krumplisaláta retekkel

  11. 11.

    Gyors, tunkolós mexikói kukoricasaláta

  12. 12.

    Mediterrán csirkemellsaláta fokhagymás öntettel

További tejfölös saláták várnak rád itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...