6 alapanyag, amivel helyettesítheted a tejfölt

A tejföl a magyar konyha alfája és ómegája, az alapanyag, amivel és amitől minden finomabb. Na de mi van, ha épp kifogytunk belőle, és nagyon kéne a receptbe, vagy ha külföldön vagyunk, és helyettesítenénk?

Gondolkoztatok már azon, van-e olyan étel, ami mellé nem tudtok elképzelni minimum egy kanál tejfölt? Mert az egy dolog, hogy a rakott krumpli, a sajtos tészta és a babgulyás mellé kötelező, de hogy még a lecsó, a paprikás krumpli vagy egy tál zacskós leves is finomabb tejfölösen, na az mindennek a teteje. De igaz. Lássuk, mivel helyettesíthetjük, ha éppen nincs a közvetlen környezetünkben, sem elérhető közelségben tejföl. Mert akadnak segítők!

Kattints a galériára, ha vetnél egy pillantást a tejfölt helyettesíteni képes alapanyagokra!

Forrásunk volt.


Címlapról ajánljuk