Tejben-vajban fürösztve: mutatjuk, hogyan érdemes KUKORICÁT főznöd legközelebb

A nyár egyik legjobban várt finomsága a főtt kukorica, mi pedig most mutatunk nektek egy klasszikus, de ritkán használt receptet, amelyet mindenképpen érdemes kipróbálnotok a következő kukoricakészítésnél.

Nem véletlenül imádjuk a főtt kukoricát. Ez az egyik legfinomabb nyári étel, ha jól van elkészítve, nemcsak frissen, de még másnap is ízletes fogás akár magában, akár köretként is. A jó kukoricának számos bevált elkészítési módszere létezik: főzetjük forró vízben együtt a levelekkel, készíthetjük akár mikróban is (bár azért ez kevés ember számára ideális megoldás), de akár tejben és vajban is megfüröszthetjük a kukoricacsöveket, ez a módszer még puhább, még ízletesebb végeredményt varázsol az asztalunkra. Ne múljon el a nyár anélkül, hogy kipróbálnád ezt a receptet!

Amire szükséged lesz:

4 db csöves kukorica, 2 liter víz, 4 dl tej, 50 g vaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál fekete bors (egész bors, 8-10 szem), só ízlés szerint

Elkészítés:

A kukoricákat megszabadítjuk a levelektől. Közben egy nagy lábasban felforraljuk a vizet.
Mikor már forr a víz, hozzáadjuk a tejet, a vajat, valamint a fűszereket. Megvárjuk, amíg a vaj elolvad, majd az egészet elkeverjük.

Végül beletesszük a megpucolt kukoricákat. Lefedjük, és alacsonyabb lángon készre főzzük 15-25 perc alatt. Azon melegében, sóval és frissen őrölt fekete borssal megszórva fogyasszuk!

Hát nem isteni? A tejes-vajas kukorica teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


A kukorica mindenbe IS jó!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...