Tejben-vajban fürösztve: mutatjuk, hogyan érdemes KUKORICÁT főznöd legközelebb

A nyár egyik legjobban várt finomsága a főtt kukorica, mi pedig most mutatunk nektek egy klasszikus, de ritkán használt receptet, amelyet mindenképpen érdemes kipróbálnotok a következő kukoricakészítésnél.

Nem véletlenül imádjuk a főtt kukoricát. Ez az egyik legfinomabb nyári étel, ha jól van elkészítve, nemcsak frissen, de még másnap is ízletes fogás akár magában, akár köretként is. A jó kukoricának számos bevált elkészítési módszere létezik: főzetjük forró vízben együtt a levelekkel, készíthetjük akár mikróban is (bár azért ez kevés ember számára ideális megoldás), de akár tejben és vajban is megfüröszthetjük a kukoricacsöveket, ez a módszer még puhább, még ízletesebb végeredményt varázsol az asztalunkra. Ne múljon el a nyár anélkül, hogy kipróbálnád ezt a receptet!

Amire szükséged lesz:

4 db csöves kukorica, 2 liter víz, 4 dl tej, 50 g vaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál fekete bors (egész bors, 8-10 szem), só ízlés szerint

Elkészítés:

A kukoricákat megszabadítjuk a levelektől. Közben egy nagy lábasban felforraljuk a vizet.
Mikor már forr a víz, hozzáadjuk a tejet, a vajat, valamint a fűszereket. Megvárjuk, amíg a vaj elolvad, majd az egészet elkeverjük.

Végül beletesszük a megpucolt kukoricákat. Lefedjük, és alacsonyabb lángon készre főzzük 15-25 perc alatt. Azon melegében, sóval és frissen őrölt fekete borssal megszórva fogyasszuk!

Hát nem isteni? A tejes-vajas kukorica teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


A kukorica mindenbe IS jó!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...