Tejberizst reggelire!

Tejberizst enni nem csak önmagában lehet! Adunk pár hasznos ötletet arra vonatkozóan, hogyan dobhatod föl gyorsan és egyszerűen ezt a reggelit!

A tejberizzsel kapcsolatom már kicsiként is szorosnak volt mondható – bár grízes kihívója sokszor lenyomta a vacsoráknál. Azóta viszont rájöttem, hogy a tejberizs százszor izgalmasabb a tejbegríznél, nyáron pedig különösen értékelem, ha friss gyümölcsöket beleaprítva, csepp igazi vaníliával, jól behűtve falatozhatok belőle – gyakorlatilag bármikor.

Török sült tejberizs

A sült tejbegríz gyümölcsös és mézes-mandulás változata is nagy kedvencünk, gondoltam a sült tejberizs is sikert fog aratni a gyerkőcöknél. Nem tévedtem, rögtön bekerült a favoritok ...

Gyümölcsrizs

Sajnálom, hogy eddig még soha nem ettem gyümölcsrizst, nem tudom hogy miért, de eddig még nem próbáltam. Pedig egyszerű, mutatós és nagyon finom. Készen kapható, mélyfagyasztott ...

Nagy titkok nincsenek, ha egyszer sikerült a rizsfőzés nem is annyira művészi folyamatát elsajátítanunk, onnantól kezdve nyert ügyünk van – a tejet magába szívó kis szemek némi édesítést elbírnak és az igazi vaníliát szintén. Amúgy tényleg meg lehet különböztetni, ha az ember vaníliaaromát vagy valódi vaníliarudat, őrleményt használt, igaz, ez utóbbiak valamivel drágábbak, viszont nem kell belőlük sok, tovább kitartanak.

Krémes gyümölcsös tejberizs

Az egyik cukrászdában ettünk férjemmel hihetetlenül finom tejberizst. Volt ott vagy 20 fajta! Azóta kéri tőlem, hogy csináljak én is olyan finomat neki...ez lett belőle...és szerinte már ...

Meg is lehet sütni a felfőzött rizses, tejes kását és muffinformákba tölthetőek – a sütőben szépen, pillanatok alatt elkészülnek és nagyon mutatósak a kis papírkosárkákban. A tejberizs állaga mennyein krémes lesz, ha tejszínnel dúsítjuk a kész rizses kását, majd ebbe pakoljuk bele az ízlés szerint kiválasztott gyümölcsöket: többször utaltam rá, hogy nálam a piros gyümölcsök júniusban tarolnak, málna, ribizli, eper nélkül nem tudom elképzelni a nyár elejét. Csak a legeslegvégén dobálom bele a tejberizsbe a gyümölcsöt, amikor már biztosan kihűlt a kása: így nem veszítenek vitamintartalmukból a piros szemek.

Még több tejberizs receptje >>

Tejberizs rózsavízzel

Egy régi TV Paprika Magazinban láttam meg ezt a receptet. Nagyon tetszett, hogy ezt a már-már unalmas, szürke édességet egy apró csavarintással szinte ünnepivé lehet varázsolni.

A szilárdabb verziókhoz csak annyi kell, hogy kihűlés után egy kanál liszttel dúsítsunk a masszán, amit aztán tűzálló tálban aranybarnára süthetünk, így kapva szeletelhető, lényegében tortaszerű desszertet. Van, aki az egészség jegyében, barna rizzsel készíti el, ez persze ízlés dolga. A reggeli koronázatlan királya a tejberizs, kevés variálással pedig hűs, nyári desszertnek sem utolsó, főleg azért, mert kinek van kedve a forró sütő körül forgolódni egész délelőtt?

Gyümölcsrizses receptekért ide kattints! >>

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...