-
1.
Elérkezett a mikrós chips ideje, és könnyebben elkészítheted, mint azt gondolnád
A chips az egyik legnépszerűbb snack, de a zacskós ropogtatnivaló nem feltétlenül túl egészséges. Ha mégsem szeretnél róla lemondani, akkor a megoldás, hogy te magad készíted el otthon...ezzel a mikrós trükkel nem is nagy mutatvány!
-
2.
Így készülnek a legfinomabb lecsók: 3 ámulatba ejtően jó receptet mutatunk
Bár lecsó az év bármelyik napján készülhet, a nyári, friss alapanyagokból főzött szaftos-zöldséges ételnél nincs finomabb. Három különleges lecsóreceptet mutatunk, amelyet nem érdemes kihagyni idén nyáron.
-
3.
Tejben-vajban fürösztve: mutatjuk, hogyan érdemes KUKORICÁT főznöd legközelebb
A nyár egyik legjobban várt finomsága a főtt kukorica, mi pedig most mutatunk nektek egy klasszikus, de ritkán használt receptet, amelyet mindenképpen érdemes kipróbálnotok a következő kukoricakészítésnél.
-
4.
Megérett a MEGGY: ezért edd két pofára a fanyar kedvencet, amíg tart a szezon
Kedvenced a meggy, és alig vártad a szezont? Túl savanyú neked, ezért csak sütikben, levesben bírod? Mutatunk pár receptet! És azt tudtad, hogy csomó értékes tápanyag is van benne?
-
5.
Eszméletlen krémes CUKKINIVAJAS spagetti...mert ilyet még tuti nem ettél
Sanszos, hogy még sosem hallottad a cukkinivaj kifejezést, pedig már elolvasva és kimondva is összefut a nyál a szánkban: krémesítsd pürés állagúra ezt a csodás univerzális zöldséget, és kend kenyérre, vagy tálald spagettin, megígérjük, hogy isteni lesz!
-
6.
FŰSZERepben – Elszégyelled magad a mi ételízesítőink miatt, ha megismered ezeket a távol-keleti fűszereket
Új sorozatunkban fejest ugrunk a fűszerek páratlan világába, és térségről térségre vándorolva végig(v)esszük a helyi kultúrák meghatározó fűszereit. Következő állomásunk Japán és Korea kettőse.
-
7.
Így készül a légiesen puha, toronymagas csokiszuflé
A légies desszertek királynője a szuflé, ami nagy falatnak tűnhet, ha otthon próbáljuk meg elkészíteni. Főleg, ha első alkalommal kísérletezünk a dologgal. De semmi pánik, a lenti trükkökkel elfelejthetjük a kudarcot.
-
8.
Így bizonyosodhatsz meg róla, hogy a kedvenc kofád valóban termelői vagy bio termést árul a piacon
Egyre nagyobb hangsúly kerül a tudatos vásárlásra, mindannyian szeretnénk tudni, hogy ami az asztalunkra kerül, honnan származik, és hogyan termesztették. Egy szupermarketben az ember talán könnyebben tájékozódik, mint a piacon, ahol nem olyan egyszerű megállapítani, hogy az adott zöldség vagy gyümölcs termelői áru-e vagy megegyezik a bolti kínálattal. Ennek próbáltam most utánajárni, jöjjenek a válaszok.
-
9.
Hideg levesek a meggyen túl: mutatjuk, miből készíthetsz még hűsítő + laktató első fogást
A héten megint jócskán harminc fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála, ilyen melegben nemhogy a sütő, a tűzhely környékére sincs kedve menni az embernek. Enni azért csak kell, ha nem is kívánjuk a főtt, meleg ételeket. Legyen inkább hideg, főzés nélküli leves, ami laktat, hűsít, energetizál.
-
10.
Leves, koktél, saláta...görögdinnyéből – imádni fogod a szezon gyümölcsét
Nincs is jobb nyári hűsítő a jéghideg görögdinnyénél, és persze önmagában is tökéletes, azért nem érdemes itt megállni, rengeteg szuper fogás alapanyaga lehet. Mutatunk néhány isteni ötletet a szezonra.
Tejben-vajban főztünk kukoricát, cukkinivajas tésztánkkal a mennyekbe repültünk
Ismét csodás gasztrotitkokat lepleztünk le veletek. A múlt héten bebizonyítottuk, hogy a görögdinnyének, a szezon gyümölcsének, ezer arca van, több fantasztikus lecsóreceptet is mutattunk, hogy a tiétek legyen a legfinomabb, és elárultuk, miért edd két pofára a meggyet.