Tejben-vajban főztünk kukoricát, cukkinivajas tésztánkkal a mennyekbe repültünk

Ismét csodás gasztrotitkokat lepleztünk le veletek. A múlt héten bebizonyítottuk, hogy a görögdinnyének, a szezon gyümölcsének, ezer arca van, több fantasztikus lecsóreceptet is mutattunk, hogy a tiétek legyen a legfinomabb, és elárultuk, miért edd két pofára a meggyet.

  1. Elérkezett a mikrós chips ideje, és könnyebben elkészítheted, mint azt gondolnád
    1.

    Elérkezett a mikrós chips ideje, és könnyebben elkészítheted, mint azt gondolnád

    A chips az egyik legnépszerűbb snack, de a zacskós ropogtatnivaló nem feltétlenül túl egészséges. Ha mégsem szeretnél róla lemondani, akkor a megoldás, hogy te magad készíted el otthon...ezzel a mikrós trükkel nem is nagy mutatvány!

  2. Így készülnek a legfinomabb lecsók: 3 ámulatba ejtően jó receptet mutatunk
    2.

    Így készülnek a legfinomabb lecsók: 3 ámulatba ejtően jó receptet mutatunk

    Bár lecsó az év bármelyik napján készülhet, a nyári, friss alapanyagokból főzött szaftos-zöldséges ételnél nincs finomabb. Három különleges lecsóreceptet mutatunk, amelyet nem érdemes kihagyni idén nyáron.

  3. Tejben-vajban fürösztve: mutatjuk, hogyan érdemes KUKORICÁT főznöd legközelebb
    3.

    Tejben-vajban fürösztve: mutatjuk, hogyan érdemes KUKORICÁT főznöd legközelebb

    A nyár egyik legjobban várt finomsága a főtt kukorica, mi pedig most mutatunk nektek egy klasszikus, de ritkán használt receptet, amelyet mindenképpen érdemes kipróbálnotok a következő kukoricakészítésnél.

  4. Megérett a MEGGY: ezért edd két pofára a fanyar kedvencet, amíg tart a szezon
    4.

    Megérett a MEGGY: ezért edd két pofára a fanyar kedvencet, amíg tart a szezon

    Kedvenced a meggy, és alig vártad a szezont? Túl savanyú neked, ezért csak sütikben, levesben bírod? Mutatunk pár receptet! És azt tudtad, hogy csomó értékes tápanyag is van benne?

  5. Eszméletlen krémes CUKKINIVAJAS spagetti...mert ilyet még tuti nem ettél
    5.

    Eszméletlen krémes CUKKINIVAJAS spagetti...mert ilyet még tuti nem ettél

    Sanszos, hogy még sosem hallottad a cukkinivaj kifejezést, pedig már elolvasva és kimondva is összefut a nyál a szánkban: krémesítsd pürés állagúra ezt a csodás univerzális zöldséget, és kend kenyérre, vagy tálald spagettin, megígérjük, hogy isteni lesz!

  6. FŰSZERepben – Elszégyelled magad a mi ételízesítőink miatt, ha megismered ezeket a távol-keleti fűszereket
    6.

    FŰSZERepben – Elszégyelled magad a mi ételízesítőink miatt, ha megismered ezeket a távol-keleti fűszereket

    Új sorozatunkban fejest ugrunk a fűszerek páratlan világába, és térségről térségre vándorolva végig(v)esszük a helyi kultúrák meghatározó fűszereit. Következő állomásunk Japán és Korea kettőse.

  7. Így készül a légiesen puha, toronymagas csokiszuflé
    7.

    Így készül a légiesen puha, toronymagas csokiszuflé

    A légies desszertek királynője a szuflé, ami nagy falatnak tűnhet, ha otthon próbáljuk meg elkészíteni. Főleg, ha első alkalommal kísérletezünk a dologgal. De semmi pánik, a lenti trükkökkel elfelejthetjük a kudarcot.

  8. Így bizonyosodhatsz meg róla, hogy a kedvenc kofád valóban termelői vagy bio termést árul a piacon
    8.

    Így bizonyosodhatsz meg róla, hogy a kedvenc kofád valóban termelői vagy bio termést árul a piacon

    Egyre nagyobb hangsúly kerül a tudatos vásárlásra, mindannyian szeretnénk tudni, hogy ami az asztalunkra kerül, honnan származik, és hogyan termesztették. Egy szupermarketben az ember talán könnyebben tájékozódik, mint a piacon, ahol nem olyan egyszerű megállapítani, hogy az adott zöldség vagy gyümölcs termelői áru-e vagy megegyezik a bolti kínálattal. Ennek próbáltam most utánajárni, jöjjenek a válaszok.

  9. Hideg levesek a meggyen túl: mutatjuk, miből készíthetsz még hűsítő + laktató első fogást
    9.

    Hideg levesek a meggyen túl: mutatjuk, miből készíthetsz még hűsítő + laktató első fogást

    A héten megint jócskán harminc fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála, ilyen melegben nemhogy a sütő, a tűzhely környékére sincs kedve menni az embernek. Enni azért csak kell, ha nem is kívánjuk a főtt, meleg ételeket. Legyen inkább hideg, főzés nélküli leves, ami laktat, hűsít, energetizál.

  10. Leves, koktél, saláta...görögdinnyéből – imádni fogod a szezon gyümölcsét
    10.

    Leves, koktél, saláta...görögdinnyéből – imádni fogod a szezon gyümölcsét

    Nincs is jobb nyári hűsítő a jéghideg görögdinnyénél, és persze önmagában is tökéletes, azért nem érdemes itt megállni, rengeteg szuper fogás alapanyaga lehet. Mutatunk néhány isteni ötletet a szezonra.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...