11 tejbegrízes édesség, ha már unod tálból kanalazni a papit

Tejbegrízt ehetünk reggel-délben-este, de nem is az a kritikus kérdés, hogy mikor kerül elfogyasztásra a nosztalgikus édes pép, hanem az, hogy hogyan. Következzenek most kreatív módok mindenféle tejbegrízes édesség, desszert és sütemény képében!

Ó, a tejbegríz, kedves édességünk, amit gyerekkorunk óta nem tudtunk még megunni… vagy mégis? Bizony, meg kell vallani, hogy bármilyen isteni is a klasszikus édes krém, néha többre vágyunk a fahéjjal/kakaóval behintett kanalazásnál. Ebben segíthetnek az alábbi receptek, amelyek a legkülönfélébb tejbegrízes édességek megalkotásán dolgoznak.

  1. 1.

    Bougatsa, a görög grízes rétes

  2. 2.

    Meggyes, tejbedarás süti

  3. 3.

    Galaktoboureko, a görög grízpite

  4. 4.

    Tejbegríz-gombóc

  5. 5.

    Rakott tejbegríz

  6. 6.

    Habos grízpuding

  7. 7.

    Rántott tejbepapi kockák

  8. 8.

    Kókuszos-tejbegrízes pohárdesszert

  9. 9.

    Pofonegyszerű, hamis mézeskrémes-pite

  10. 10.

    Ínyenc, grízes krémmel töltött ribizlis szelet

  11. 11.

    Bodzabogyóleves édes grízgombóccal

Még több tejbegrízes édesség receptje vár itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...