Tedd boldoggá a bendődet!

Egy fenséges étel már önmagában is képes jobb kedvre deríteni, de vannak fogások, amelyek még boldogabbá tesznek! Csokoládé, banán, citrom, dió, mogyoró és a többiek...

Csokoládé

A legeslegismertebb boldogító étel a csokoládé! Lehet kerek, lyukas, fekete, fehér vagy tejes, Gombóc Artúr kedvence nemcsak kalóriákban, hanem boldogságban is tobzódik. Forró csoki télen, csokifagyi nyáron, finomabbnál finomabb csokoládés desszertek pedig egész évben kínáltatják magukat, hogy mosolyt csaljanak az arcodra! A lényeg ugyanis a cukorban van, ami, mint tudjuk, valódi energiabomba! Rossz kedved van? Válassz kakaóban gazdag étcsokit, ami magasabb kakaótartalmának – és az abban rejlő aminosavaknak – köszönhetően egészségesebb, mint a tejcsoki, és már néhány kocka után a mennyekben érzed magadat!

Olajos magvak

Dió, mandula, mogyoró – előbbiből jöhet hagyományos, kesu, makadám, pekán vagy brazil, utóbbiból földi vagy török – a lényeg ismét a hangulatra ható hatóanyagokban van! A diófélék sok-sok vitamint, aminosavat és telítetlen zsírsavat tartalmaznak. Igaz, zsírtartalmuk is jelentős, így ha álomalakra is hajtasz, nemcsak boldogságra, csak mértékkel lakmározz ezekből!

Gyümölcsök délről

A banánról tudjuk, hogy valódi édes energiabomba, így a hangulatodra is jó hatással van, nemcsak a kiürült energiaraktáradra. Ugyanez a helyzet a datolyával is, ami szintén erősebbé és feldobottá tesz, egy arab közmondás szerint pedig napi 15 szem datolya a férfierőre is csodásan hat, tehát kiváló afrodiziákum... De gondoltad volna, hogy a savanyú citrom is megédesíti az életet? Pedig igen! A citrusfélék – a zöldcitrom, a citrom, a narancs, a pomelo vagy a grépfrút – természetes segítséget jelentenek a szervezet savegyensúlyának, felfrissítenek, ezáltal boldogítanak.

És még mely élelmek tesznek vidámmá és boldoggá? Cikkünk folytatásából kiderül!

A rovat korábbi írásait itt találod >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...