Ilyen teát igyál, ha szép bőrre vágysz

Ha nemcsak különböző krémekkel szeretnéd ápolni a bőrödet, hanem belülről is, akkor mutatjuk, milyen teát fogyassz rendszeresen.

A szép bőr titka összetett kérdés, többek között nem mindegy, milyen termékeket használsz, hogyan étkezel, illetve mennyit és mit iszol. A víz az egyik legjobb hidratáló a bőrünk számára, azonban akadnak olyan gyógynövényből készült teák is, melyek hozzásegítenek ahhoz, hogy szép és üde legyen a bőröd.

Ilyen teát igyál, ha szép bőrre vágysz

Ezen növények közé tartozik a hibiszkusz is, más néven rózsavirág, mely bőrjavító, gyulladáscsökkentő, immunerősítő, természetes vízhajtó, antibakteriális hatású, fogyasztó, stresszűző, vérnyomásszabályzó, a máj és a belek működését támogató ital.

Miért olyan jó a hibiszkusztea a bőrnek?

A hibiszkuszban rengeteg antioxidáns található, többek között a C-vitamin, a béta-karotin és a gyulladáscsökkentő pigmentek.

Ezen felsoroltak segítenek semlegesíteni azokat a szabadgyököket a bőrben, amelyek az öregedéséért, többek között a finom ráncok kialakulásáért felelnek.

Ezeken kívül a növényből készült teában flavonoid is akad, mely késlelteti a bőrben található kollagén szintjének csökkenését, így a bőr megőrzi rugalmasságát és feszességét, C-vitamintartalmának köszönhetően pedig segít fellendíteni a szervezet természetes kollagéntermelését. Utóbb említett tulajdonsága miatt természetes kollagénerősítőnek tartják.

Forrásunk volt.


Még több a szép bőrért:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...