Ilyen teát igyál, ha szép bőrre vágysz

Ha nemcsak különböző krémekkel szeretnéd ápolni a bőrödet, hanem belülről is, akkor mutatjuk, milyen teát fogyassz rendszeresen.

A szép bőr titka összetett kérdés, többek között nem mindegy, milyen termékeket használsz, hogyan étkezel, illetve mennyit és mit iszol. A víz az egyik legjobb hidratáló a bőrünk számára, azonban akadnak olyan gyógynövényből készült teák is, melyek hozzásegítenek ahhoz, hogy szép és üde legyen a bőröd.

Ilyen teát igyál, ha szép bőrre vágysz

Ezen növények közé tartozik a hibiszkusz is, más néven rózsavirág, mely bőrjavító, gyulladáscsökkentő, immunerősítő, természetes vízhajtó, antibakteriális hatású, fogyasztó, stresszűző, vérnyomásszabályzó, a máj és a belek működését támogató ital.

Miért olyan jó a hibiszkusztea a bőrnek?

A hibiszkuszban rengeteg antioxidáns található, többek között a C-vitamin, a béta-karotin és a gyulladáscsökkentő pigmentek.

Ezen felsoroltak segítenek semlegesíteni azokat a szabadgyököket a bőrben, amelyek az öregedéséért, többek között a finom ráncok kialakulásáért felelnek.

Ezeken kívül a növényből készült teában flavonoid is akad, mely késlelteti a bőrben található kollagén szintjének csökkenését, így a bőr megőrzi rugalmasságát és feszességét, C-vitamintartalmának köszönhetően pedig segít fellendíteni a szervezet természetes kollagéntermelését. Utóbb említett tulajdonsága miatt természetes kollagénerősítőnek tartják.

Forrásunk volt.


Még több a szép bőrért:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...