Te minek öltöztél az iskolai farsangokon? Így farsangoztunk diákkorunkban!

Emlékszel milyenek voltak a régi iskolai farsangi bálok? Nosztalgiázz, és nézegess régi képeket az elmúlt évszázad diák farsangjairól!  

A farsangi mulatságok gyerekként voltak igazán jók, amit már nagyszüleink és szüleink is pontosan így gondoltak.

Ezen az 1935-ben készült képen a 4 testvér gombának, kéményseprőnek öltözött, egyikük pedig bevállalta a négylevelű lóhere megtestesítését is.

22 évvel később, 1957-ben pap, bohóc, szakács, róka (farkas?), virág jelmezben feszítenek a gyerekek.

De a felnőttek sem maradtak ki a jóból. A fotós Feleki Kamilt, és a csillogó dresszbe öltözött tánckart örökítette meg a Nagymező utca 17-ben, a Táncpalotában, a mai Moulin Rouge-ban.

Az amerikai holdra szállás, és Gagarin űrsétája után évtizedekig sláger volt az űrhajós jelmez. A két kisfiú egészen profi hacukában feszít ezen az 40 évvel ezelőtti,1979-es felvételen.

Aztán az egész osztályról is készült egy kópia szobalánnyal, piroskával, szakáccsal, kéményseprővel, ördöggel, és egy érdekes, Skála áruházas, kártyanaptáras jelmezes kislánnyal is.

Valaki más inkább robotnak öltözött:

Farsang az Izbégi Általános Iskolában 1985-ben. A Fabulon feliratot külön értékeljük, de a nyertes, egyértelműen az iskola rabja!

Ezeket olvastad már?

A képet nézve, valóban ilyenek voltak az iskolai farsangok a '80-as években:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...