Te megkóstolnád a vízből készült vajat? Elképesztő, hogy már ezt is kitalálták

Bár az alacsony kalóriatartalma nagyon jól hangzik, mégis elég bizarr ez az újítás.

Biztos tudod, hogy a vaj, hiába isteni ízű, magas telítettzsírsav-tartalma miattlehet, hogy nem fér bele a diétádba. Most úgy tűnik, hogy a Cornell Egyetem tudósai feltaláltak egy olyan változatot, aminek alacsonyabb a zsír- és így a kalóriatartalma is.

A hagyományos vaj kb.80 százalék zsírt és ~20 százalék vizet tartalmaz. Ezt az arányt fordították meg az amerikai tudósok, akik ezt az új, a vajhoz textúrájában és krémességét tekintve is nagyon hasonló terméket - saját állításuk szerint - természetes összetevőkből állították elő.

Pontosan mennyi az annyi?

Az új verzió zsír- és kalóriatartalma kb. negyedannyi, mint az eredeti terméké. Ez számokban pontosan: míg egy evőkanálnyi vaj 11 gramm zsírt és 100 kalóriát jelent, addig egy evőkanálnyi az új termékből csak 2,8 gramm zsír, illetve 25,2 kalória lenne.

Mi szkeptikusan állunk a dologhoz

Bár óriási pozitívum, hogy semmilyen mesterséges anyagot nem használtak fel a termék előállításához, mégis van pár kérdőjel bennünk. Egyelőre arról semmi hír, hogy pontosan milyen íze is lesz ennek a terméknek, és a DailyMail által megkérdezett szakértő szerint igazából semmi szükség erre a termékre. Véleménye szerint egészségünk védelme érdekében bőven elég lenne, ha kevesebbet fogyasztanánk a vajból.

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...