Te láttad már a világ legcukibb zöldségét, a dinnyeuborkát?

Ez a zöldség (gyümölcs?) annyira aranyosan néz ki, hogy nem nyugszunk, míg ki nem próbáljuk. És egyik kolleganőnk kertjében épp meg is termett...itt a cuki DINNYEUBI!

Az ember néha elhiszi, hogy már minden növényt, élelmiszert, zöldséget, gyümölcsöt ismerünk, erre tessék, kiderül, hogy létezik egy apró méretű, uborka és görögdinnye képzeletbeli kereszteződéséből létrejött hipercuki csoda, a DINNYEUBORKA (angolul cucamelon (cucumber + melon), amit sajnos nem tudtunk magyarul überelni.)

A cucamelon egyfajta uborka, csak citrusos ízzel, egyenesen Közép-Amerikából és Mexikóból – hívják pepquinosnak is vagy egérdinnyének is, hiszen akkora, mint egy szőlőszem, kinézetre pedig egy mini görögdinnyére hasonlít.

Jó hír, hogy otthon is elég könnyű termeszteni, könnyen gyökeret ereszt és virágzik, és ezernyi apró mini dinnyeubit terem!

Savanykás citrusos íze miatt csak úgy magában is irtó finom, de szuper salátákhoz adva vagy savanyúságnak, kinézete miatt pedig tökéletes egy koktél díszeként is.

via huffingtonpost

Ezeket olvastad már?

Válaszd ki a legédesebb dinnyét 5 lépésben

A görögdinnye vásárlása mindig nagy dilemma: a boltban hosszasan állhatunk a zöld gömbök előtt, kopogtatva, szagolgatva őket, beszélve hozzájuk, és még ezek után is simán lehet, hogy amit hazaviszünk, nem lesz olyan édes. De akkor mégis mire figyeljünk?

Brecz Judit

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...