Te láttad már a világ legcukibb zöldségét, a dinnyeuborkát?

Ez a zöldség (gyümölcs?) annyira aranyosan néz ki, hogy nem nyugszunk, míg ki nem próbáljuk. És egyik kolleganőnk kertjében épp meg is termett...itt a cuki DINNYEUBI!

Az ember néha elhiszi, hogy már minden növényt, élelmiszert, zöldséget, gyümölcsöt ismerünk, erre tessék, kiderül, hogy létezik egy apró méretű, uborka és görögdinnye képzeletbeli kereszteződéséből létrejött hipercuki csoda, a DINNYEUBORKA (angolul cucamelon (cucumber + melon), amit sajnos nem tudtunk magyarul überelni.)

A cucamelon egyfajta uborka, csak citrusos ízzel, egyenesen Közép-Amerikából és Mexikóból – hívják pepquinosnak is vagy egérdinnyének is, hiszen akkora, mint egy szőlőszem, kinézetre pedig egy mini görögdinnyére hasonlít.

Jó hír, hogy otthon is elég könnyű termeszteni, könnyen gyökeret ereszt és virágzik, és ezernyi apró mini dinnyeubit terem!

Savanykás citrusos íze miatt csak úgy magában is irtó finom, de szuper salátákhoz adva vagy savanyúságnak, kinézete miatt pedig tökéletes egy koktél díszeként is.

via huffingtonpost

Ezeket olvastad már?

Válaszd ki a legédesebb dinnyét 5 lépésben

A görögdinnye vásárlása mindig nagy dilemma: a boltban hosszasan állhatunk a zöld gömbök előtt, kopogtatva, szagolgatva őket, beszélve hozzájuk, és még ezek után is simán lehet, hogy amit hazaviszünk, nem lesz olyan édes. De akkor mégis mire figyeljünk?

Brecz Judit

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...