Tölts tavaszi zöldséges batyut spárgával és borsóval

Háromszögbe hajtott tésztabatyu zöldellő idényzöldségekkel, spárgával, spenóttal vagy mángolddal és zöldborsóval, valamint sok-sok finom sajttal. Ennél jobb tavaszi ropogtatnivalót még nem ettél!

Sokat gondolkodtam, hogy 500-adik receptemnek mit is készíthetnék az oldalra, de egyet kiválasztani, mint kedvenc a sok millióból, nem lehet. Olasz, kínai, francia? A tájolás is nehéz dió, minden nap más. Ahogy általában, most is a szezon döntött, spárga és eper közül pénzfeldobással az előbbi nyert, de jövő héten lesz még epres mennyországsüti, amibe egy csepp rozé bort is belecsempészek.

Tavaszi tésztabatyuk sütés előtt - receptért kattints a képre!

Tésztabatyu

Samosát már nagyon régen csináltam, ezt hajtogatják hasonlóan, mint az alábbi gyors spárgás batyut. A folyamatos hajtás-forgatás által nem marad nyitott oldal, ahol a töltelék kikandikálhat, tökéletesen záródó tésztaháromszöget készíthetünk. Rétestésztát nyújtani nem két perc, de szerencsére a bolti, méretre vágott tészta is nagyszerű ehhez a recepthez.

Zöldellő töltelék

Ilyenkor, tavasszal minden a spárgáról szól, amihez illik, beleteszem, néha még akkor is, ha nem illik oda. Három perc az enyhén bugyborékoló, forrásban lévő, citromos, sós vízben, és kész. Van ennél egyszerűbb munkafolyamat, mint a blansírozás? Ennyi elég, és a mennyekben járhatunk, amikor a roppanós, friss, zöld spárgára harapunk. Ha zöldségpucolóval hajszálvékonyra szeleteljük, akkor elég csak citrommal lecsöpögtetni, nem kell a nyakába a forró víz sem, mehet a töltelékbe. Tökéletes társa a zöldborsó, ha fagyasztott, az sem ördögtől való. Melléjük szuper jól befér a bébispenót, nálam most bébi mángold volt, ez, ha lehet, még pompásabb.

Tavaszi zöldséges batyu spárgával, spenóttal és borsóval, recept a képre kattintva!

Ízeket a batyuba

Krémsajt vagy ricotta lehet az alapja annak a krémnek, amibe a zöldeket keverjük. Sózzuk borsozzuk, és sajttal pakoljuk.

A reszelt parmezán krémesít, és fantasztikus ízbomba, nem érdemes sajnálni a töltelékből, ha nem használunk hozzá tojást, akkor segít összetartani a masszát. Mehet még bele mozzarella, így ha még melegen beleharapunk, lesz, ami olvad a szánkban.

Minél ducibb, annál jobb a spárgás-zöldborsós batyu - receptért katt a képre!

Tojás kívül belül

Egy adag tésztához egy tojást használjunk, ez 9 batyura elegendő, ezért érdemes rögtön duplázni, mert a tavaszi tésztabatyu csak úgy eteti magát! A tojássárgáját tegyük félre a kenéshez. A fehérjét felhabozva keverjük a töltelékhez, ettől még krémesebb lesz, és összetartja azt. A sárgáját csak a vajjal való lekenés és pár perc után kenjük a háromszög alakú tészta tetejére, így szép zebracsíkos lesz. Szépségfaktor lehet még, ha fekete-fehér szezámmagokkal szórjuk a tetejét, ízben is dob rajta, érdemes ezzel fejelni.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...