Tavaszi zöldséges palacsinták – paradicsomos, spenótos és rukkolás sztárok a tányérodon

Három palacsinta – egyik sem hagyományos módon készül. Találtok majd köztük egy újragondolt olaszos érzésűt, egy svéd hűvöskéset, és egy picit módosított koreait.

Ha gyümölccsel finom a palacsintatészta, miért ne lehetne jó zöldségekkel is? Most egy paradicsomos, egy spenótos és egy rukkolás változatot hoztunk nektek. Három serpenyőben készített csoda, három égtájról: észak, dél és kelet palacsintaízlése találkozik egy helyen. Próbáljátok ki mindegyiket, hogy megtudjátok, melyik lesz az idei kedvencetek!

Paradicsomos töltött palacsinta

Imádom az olasz recepteket, akár autentikusak, akár újrahúzták őket. Ez egy átértelmezett puha tésztás piadina, amelynek a hajtástechnikája is alkalmazkodott a palacsinta rugalmasságához. A töltelék alapanyagainál érdemes igazi prosciutto-t, bivaly mozzarellát, és provolonét használni. Bármikor jó fogyasztani, a nap bármely szakában, de buliba, akár előre is összeállíthatjuk. Ilyenkor a megfelelő időpontban csak betoljuk a sütőbe, hogy pont szuper folyós legyen a közepe. Ennyi, és a partiellátás csillagos ötös lesz.

Spenótos palacsinta tükörtojással

Elsőre inkább reggeli ételnek tűnik, de a spenótos tészta elég kiadós, így például egy könnyebb krémleves után második fogásnak is simán tálalhatjuk. Egyik kedvenc svéd blogger-szakácsomnál találtam ezt a gyönyörűséget, és hazai hozzávalókkal: bébispenóttal, medvehagymával, el is készítettem gyorsan. Annyira tavaszi, hogy tényleg most van itt az ideje!

Rukkolás tavaszi palacsinták

Nemrég egy koreai receptes csoporthoz csatlakoztam, ott láttam ezt a fogást, ami eredetileg pásztortáskával, egy gyomnövény alsó leveleivel készül. Találtam is ilyet a szabadban, sőt elég sokat, de mivel nem erdőben, érintetlen területen, így nem mertem leszedni. Ki tudja hány kutyus tisztelte meg? Ezt a receptet viszont nem akartam kihagyni, így a hozzá nagyon hasonló küllemű rukkolával készítettem el. Szerintem pitypanglevéllel is működik, ezt azért írom, ha valaki nem kedvelné a rukkolát, én ismerek ilyet. Különben a rukkola sütés után teljesen elveszíti a borsmustáros jellegét, tehát nyugodt szívvel ajánlom, először ezzel próbáljátok ki. Most vegán módon készítettem, tojáshelyettesítőként két teáskanál lenmaglisztet kevertem kicsi vízzel. Jövő héten a sima, tojásosat is tuti elkészítem. Most hogy erről írok, ez ízlett a legjobban a három palacsinta közül. Ehhez hozzá kell tenni, hogy pár perccel ezelőtt, amikor még a spenótosnál tartottam, akkor azt vallottam volna kedvencemnek. Szóval, érdemes lesz még egyszer végigenni ezt a listát, hogy rangsort állíthassak fel!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több finomság Grétitől itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek