Salátázni nem azért jó, mert karcsúbbak leszünk tőle – ez csak egy kellemes, de mellékes eredmény. Salátázni azért jó, mert a nyers alapanyagokból sokkal több vitamin és ásványi anyag juthat a szervezetünkbe. A lehetőségek tárháza pedig végtelen...
A madársaláta...
tartalmazza a legtöbb vitamint és ásványi anyagot. C-vitamin- és béta-karotin-tartalma különösen magas, így tökéletesen alkalmas arra, hogy beindítsa szervezetünk „önbarnítását". Keverjük más salátákkal, és máris könnyebben kapunk szép színt, akkor is, ha a nyaralás még messze van. A galambbegy néven is ismert saláta egyhe dióíze miatt minden salátakeveréket ízletesebbé tesz, ideg- és gyomornyugtató hatása pedig ideális társ a rohanós hétköznapokra.
Még több madársalátás recept itt >>
madársaláta
Még egy finom madársaláta recept.
vegyes saláta
Anyukám sokszor mesélt arról, hogy az ötvenes években a több kilométerre lévő kis faluban lévő általános iskolába vezető utat ők bizony gyalog tették meg. Sokszor nehéz volt ...
A rukkolát...
a konyhakirály olaszok előszeretettel teszik pizzákra, tésztákra, de pestót is készítenek belőle. Mindenképpen érdemes azonban nyersen is fogyasztani – tele van A-, C- és K-vitaminnal, vastartalma miatt pedig erősen ajánlott a húsfogyasztást mellőzök számára. A borsmustár néven is ismert saláta erőteljes diós, enyhén csípős íze miatt az ínyencek nagy kedvence!
Még több rukkolás recept itt >>
meleg saláta
Sülve, főve, nyersen, ecetesen, turmixolva, levesnek, mindenhogyan szeretjük a céklát. Náthás, influenzás időszakban kiemelten ajánlatos fogyasztani, többek között jótékony hatású a ...
vega fasírt
Szerénytelenség nélkül kijelenthető, hogy rukkola nagyfogyasztók vagyunk. Kétnaponta vásárolunk egy-két zacskóval mindenféle hiperben. Néha annyi halmozódik fel a hűtőben, hogy több ...
A jégsaláta...
roppanós, harsogó levelei miatt egyre többen válnak a rajongójává. Magas vas- és víztartalma miatt fogyasztása minden nap ajánlott. Semleges, torzsájánál enyhén kesernyés íze miatt mindenfajta salátának tökéletes alapja lehet, de akár párolhatjuk vagy főzhetjük is. Szendvicsek, hidegtálak díszítőjeként is abszolút győztes választás!
Még több jégsalátás recept itt >>
csirkesaláta
Egy étteremben ettem először ilyen salátát, és azóta ez a kedvencem. Sokáig kísérleteztem, hogy ugyanolyan legyen, mint amilyet ettem, de végre sikerült.
csirkesaláta
Anno valahonnan rendeltem egy hasonló salátát. Nagy kedvencem lett, így szomorúan vettem tudomásul, amikor új étlapra áttérve megszüntették :( Így aztán csináltam valami hasonlót... ...
csirkesaláta
A már világszerte egyre ismertebb Cobb salátát Bob Cobb, a Los Angeles-i Brown Derby étteremlánc tulajdonosa, találta fel 1937-ben. A történet szerint egy híres, késő esti vendégének ...
A fejessaláta...
a legnagyobbkedvenc, a retro saláták alapja. B-vitamint, meszet, foszfort tartalmaz, de magas víztartalma hamar „párolog" – ezért ne tartogassuk, együk meg minél hamarabb. Magában, salátaalapként, ecetes-cukros öntettel is nagyon-nagyon egészséges – és nem utolsósorban finom!
Még több fejessalátás recept itt >>
zöldsaláta
Egyszerű, gyors, finom. A fejessaláta fogyasztását is változatosabbá tehetjük, ha különféle dresszingekkel tálaljuk. Ennél a változatnál a saláta negyedeket egy magos dijoni ...
hidegtál
Ez az adag 2 nagy tálra elegendő, kb. 12 fős társaságnak. Névnapra készült, előételnek.
reteksaláta
A tavaszi kert ontja a saláta hozzávalóit. Már szép a fejessaláta, az újhagyma, és a kis fóliában szépen nő a retek.
Így született ez a kiskerti saláta helyben termett ...
A római saláta...
magas rosttaltalmú, tele A-, C- és K- vitaminnal. Magyarországon kevésbé elterjedt, a Közel-Keleten azonban gyakorta kerül az asztalra mint saláta, köret, de nyersen, előételként is fogyasztják. Vastag, húsos levelei rengeteg vizet tartalmaznak, jól becsomgalva egy hétig is eláll a hűtőben. Belső, kisebb levelei különösen sokáig bírják a tárolást.
Még több római salátás recept itt >>
cézár saláta
Ez az egyik kedvenc receptem.
A világ leghíresebb és legvédettebb salátája, ami tavaly ünnepelte 85. születésnapját - mégsem tudjuk hogyan is kell elkészíteni. Köszönhetően a magyar ...
gombasaláta
Tavaly óta nem készítettem el ezt az ételt. Az oka az, hogy ezt rókagombával csináljuk, amit itt még nem nagyon lehet kapni, de nemsokára indul a szezon és tonnaszám hordom majd haza. ...
sült csirke
Itt a tavasz lassan, eltesszük a télikabátot. Fel kell töltenünk a szervezetünket vitaminokkal, frissességgel és energiával. Ezt a receptet azért találtam ki, hogy ezt a célt szolgálja, ...