Induljon a tavaszi megújulás: így rakj rendet a konyhádban!

A tavasz a megújulás évszaka, így nem véletlen, hogy sokan ilyenkor végzik el az éves nagytakarítást. Adunk pár tippet, hogyan tisztíthatod ki a konyhádat, hogy újjáéledjen, és még szívesebben sürögj-forogj benne.

Hamarosan zöldellnek a fák, kinyílnak a virágok, és kibújnak a tojásból a kiscsirkék – a tavasz mindenképpen a kezdetekről szól. A téli, sötétebb időszakot követően fényesebb napok következnek, ami egy kicsit megdobja az energiaszintünket, így alkalmas lehet betervezni egy nagyobb rendrakást, többek között a konyhában is. Ezekkel a trükkökkel teljesen újjászületik, felfrissül, és mesés tisztaság uralkodik majd a főzőhelyiségedben.

Induljon a tavaszi nagytakarítás a konyhában

Citromból "limonádét"

Használj a takarításhoz citromot! Miután megsütötted a kedvenc süteményedet, vagy megízesítetted a teádat citrommal, ne dobd ki, hiszen felhasználhatod a takarításkor. Nyugodtan alkalmazd a vágódeszkán, a pult és a hűtő fertőtlenítésére és szagtalanítására is.

Rendszerezd a tésztáidat!

A kamrád tele van tésztászacskókkal, amiben alig lapul egy adagnyi fogásnak megfelelő alapanyag? Öntsd őket össze, és készíts belőle mac and cheese-t vagy egy isteni paradicsomos főételt. Ha ezzel megvagy, szerezz be pár különlegesebb tésztafélét, mint például az orzó, fusilli vagy strozzapretit. Ezek kiválóan működnek a pestókhoz, illetve a könnyed salátákat is dúsabbá teszik.

Chilis Mac and Cheese

Ez a legtutibb komfort kaja, amit mostanában főztünk – egy edényben készül az egész, és cakkumpakk fél óra alatt megvan. A chilis Mac and Cheese-ről van szó, ami nem más, mint a ...

Legyen fűszerkerted!

Nincs olyan konyha, amiben ne férne el egy aprócska fűszerkert. Mindössze annyit kell tenned, hogy beszerzel három kaspót, amibe elülteted a kedvenc fűszereid magját, vagy megveszed a növényeket. Ha pedig olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy kertes házban laksz, akkor ITT megtalálod, melyek azok a tevékenységek, amiket érdemes ebben az évszakban elintézned.

Barátkozz össze a szódabikarbónával!

Dobd ki a drága tisztítószereket, és cseréld le szódabikarbónára őket! Ezzel az alapanyaggal nemcsak pénzt spórolhatsz meg, de a környezetet is véded. Vesd be a zsíros szennyeződéseknél, dugulásoknál vagy a foltos edények újjávarázsolásánál. Szagtalanító erejének köszönhetően hűtőszekrényedbe téve magába szívja a kellemetlen illatokat.

Új alapanyagok, új Te

Újra elkezd melegedni az idő, és ilyenkor a legtöbben nem kívánják már azokat a tartalmasabb fogásokat, amiket télen fogyasztottak. Hónapról hónapra egyre több idényzöldség és gyümölcs kerül a boltok polcaira, próbáljunk ezekből főzni, hogy feltöltsük vitaminraktárainkat.

Mondj búcsút a vízkőnek!

Itt az ideje, hogy az edényeidből és a vízforralódból eltűnjön a vízkő! Töltsd tele vízzel az eszközt, amit szeretnél vízkőmentesíteni, majd önts bele egy pohár ecetet, hagyd így éjszakára, reggel pedig mosogasd el. Az eredmény gyönyörű és újszerű konyhai darabok.

Ess neki a sütőnek!

Igen, talán erre a legnehezebb sokunknak rávennie magát! Macerás, sokáig tart, és nem mindig tökéletes a végeredmény, de évente egyszer muszáj megejteni. Keverj össze két kanál szódabikarbónát két kanál sóval, majd adj hozzá annyi ecetet, hogy egy pépes masszát kapj. Fogj egy dörzsiszivacsot, mártsd bele a krémbe, és kezdd el óvatosan súrolni a problémás területeket. Meglepődsz majd, milyen hatékony ez a módszer! 


Még több hasznos praktika a takarításhoz:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...