Tavasztól őszig ontják a piacok a friss gyümölcsöket és zöldségeket. Próbáljunk meg minden héten szezonális, friss alapanyagokból főzni ebédet vagy vacsorát – most Lila Füge segítségével.
Tavasszal – főleg ha már nem az elején járunk – könnyű kímélő, egészséges ételeket készíteni helyi, friss alapanyagokból. Az is jobban esik a szervezetünknek, ha nem túl laktató az étel, gyakran elég egy tartalmasabb saláta még főétkezéskor is. Ez a saláta ideális választás ebédre vagy vacsorára, mert könnyű, egészséges és elég tartalmas. Elkészítéséhez elég 25 perc!
Langyos spenótsaláta spárgával és bevert tojással
Hozzávalók 2 személyre
- 40 dkg spenót
- 25 dkg zöld spárga
- 2 tojás
- 2 szál újhagyma
- 2 tk dijoni mustár
- 1 tk méz
- 1,5 ek fehérborecet
- 4 ek Floriol extra szűz olívaolaj
Elkészítés
- A spenótot megmossuk, megtisztítjuk, lecsepegtetjük és félretesszük. A spárga fás végeit levágjuk, eldobjuk. A megtisztított spárgát 2 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd azonnal jéghideg vízbe szedjük és 1 percig ott hagyjuk. Lecsepegtetjük és falatnyi darabokra vágjuk.
- A bevert tojáshoz közepes lábosban bő vizet forralunk, megsózzuk és ecetet teszünk bele. Ha jól felforrt, a tojásokat egyenként a forrásban levő vízbe ütjük úgy, hogy a tojás mindig oda essen, ahol a víz a legjobban forr. Alacsonyra vesszük a lángot, és kb. 3 percig főzzük, majd óvatosan kiszedjük a lágy tojásokat, hogy ne törjenek össze, és egy nagy tál hideg vízbe tesszük őket.
- Néhány percig hideg vízben hagyjuk a tojásokat, hogy lehűljenek, közben elkészítjük az öntetet: egy kis lábosba tesszük a karikára vágott újhagymát, mustárt, mézet és az ecetet.
- Sózzuk, borsozzuk, majd folyamatos kevergetés közben hozzáöntjük az olajat. Simára keverjük, felmelegítjük és forrón keverjük a spenótlevelekhez.
Még több melegsaláta-recept itt >>
Még több spenótsaláta-recept itt >>