A tavasz legfinomabb salátája

Tavasztól őszig ontják a piacok a friss gyümölcsöket és zöldségeket. Próbáljunk meg minden héten szezonális, friss alapanyagokból főzni ebédet vagy vacsorát – most Lila Füge segítségével.

Tavasszal – főleg ha már nem az elején járunk – könnyű kímélő, egészséges ételeket készíteni helyi, friss alapanyagokból. Az is jobban esik a szervezetünknek, ha nem túl laktató az étel, gyakran elég egy tartalmasabb saláta még főétkezéskor is. Ez a saláta ideális választás ebédre vagy vacsorára, mert könnyű, egészséges és elég tartalmas. Elkészítéséhez elég 25 perc!

Langyos spenótsaláta spárgával és bevert tojással

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 dkg spenót
  • 25 dkg zöld spárga
  • 2 tojás
  • 2 szál újhagyma
  • 2 tk dijoni mustár
  • 1 tk méz
  • 1,5 ek fehérborecet
  • 4 ek Floriol extra szűz olívaolaj

Elkészítés

  1. A spenótot megmossuk, megtisztítjuk, lecsepegtetjük és félretesszük. A spárga fás végeit levágjuk, eldobjuk. A megtisztított spárgát 2 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd azonnal jéghideg vízbe szedjük és 1 percig ott hagyjuk. Lecsepegtetjük és falatnyi darabokra vágjuk.

  1. A bevert tojáshoz közepes lábosban bő vizet forralunk, megsózzuk és ecetet teszünk bele. Ha jól felforrt, a tojásokat egyenként a forrásban levő vízbe ütjük úgy, hogy a tojás mindig oda essen, ahol a víz a legjobban forr. Alacsonyra vesszük a lángot, és kb. 3 percig főzzük, majd óvatosan kiszedjük a lágy tojásokat, hogy ne törjenek össze, és egy nagy tál hideg vízbe tesszük őket.

  1. Néhány percig hideg vízben hagyjuk a tojásokat, hogy lehűljenek, közben elkészítjük az öntetet: egy kis lábosba tesszük a karikára vágott újhagymát, mustárt, mézet és az ecetet.

  1. Sózzuk, borsozzuk, majd folyamatos kevergetés közben hozzáöntjük az olajat. Simára keverjük, felmelegítjük és forrón keverjük a spenótlevelekhez.

Még több melegsaláta-recept itt >>

Még több spenótsaláta-recept itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...