-
1.
Jahni László séf tippjei a tökéletes húsvéti sült nyúlhoz
Ha húsvét, akkor tojás és nyúl, de utóbbit kevesen merik otthon elkészíteni, mivel sokaknak nincs benne tapasztalata, idegenkednek tőle. Pedig jóval egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád, ehhez most profi séf adott jó tanácsokat.
-
2.
Harapj bele a tavaszba ezzel a 30 perces, frissítő borsókrémmel
Zöldülnek a rügyek a fákon és a bokrokon, zöldüljön ki hát a konyhánk is. A tavasz első hírnökeként itt van most ez a zöldborsós szendvicskrém, ami frissességet hoz a tányérra, ráadásul villámgyorsan.
-
3.
A főtt, sült és olajban pirult sütemény...ez az olasz Zeppole Napoletane!
Égetett tészta a javából, ami ugyan megkívánja a tripla törődést, de annál többet ad látványban és ízben a tányéron.
-
4.
Fagyaszd le a maradék piskótát, használd később gyors sütikben
Több okból kifolyólag maradhat piskóta a konyhánkban, amit ugyan megehetünk csak úgy magában is, azonban, ha félretesszük, később villámgyors maradékmentő édességek alapját adhatja.
-
5.
Ez a tökéletes fonott kalács titka Kiss Krisztián cukrászmester szerint
A kelt tésztáknak sokan félnek nekiállni, nehogy csalódás legyen a vége, pedig a leghálásabb, legjobban kezelhető tészták egyike. Profi cukrász osztotta meg a legfontosabb tippjeit, amiket betartva egész biztos, hogy még kezdőknek is sikerülni fog a tökéletes fonott kalács húsvétra.
-
6.
Házi (vegán) majonéz, torma, remulád – legjobb mártások húsvétra
A húsvét legalább annyira szól a sonkáról és tojásról, mint a különböző krémes kísérőkről, legyenek azok majonézes saláták, mártogatós zöldségkrémek, esetleg házi májasok és sonkás pástétomok. Cikkünkben most a hagyományos majonéz helyett/mellett kínálható különböző ízesítésű majonézekhez illetve variációkhoz adunk ötleteket.
-
7.
Süsd meg húsvétra a világ legegyszerűbb lekváros pitéjét
Vannak olyan sütemények, amelyek nagyon egyszerűként reklámozzák magukat, és akkor vannak azok, amelyek tényleg szinte nulla munkával elkészülnek. Ez utóbbi kategóriába tartozik az olaszok lekváros pitéje, a crostata is.
-
8.
Az olaszok legpuhább zsályás sertéskaraja tejben fő tökéletessé
Ha a karaj és a tej találkozik, akkor abból egész biztosan a világ legpuhább és omlósabb sertéssültje sül ki. Ha pedig zsályával koronázzuk, fel is rakjuk az i-re azt a bizonyos pontot. Mi kellhet még? Talán egy kis rozmaring! Az olasz konyha igenis létezik a tésztákon túl is.
-
9.
Így tartsd frissen a kekszeket, ha előre sütöttél húsvétra
Sokan nem akarjuk az utolsó pillanatra hagyni a húsvéti készülődést, például a sütemények megsütését. Azonban az előre elkészített édességek gyakran veszítenek puhaságukból és ízükből, ha nem jól tároljuk őket. Nézzük, mit tehetünk ez ellen!
-
10.
Egy trükk húsvétra, amivel egyenletesebben sül meg a sütemény
A süteménysütés során jó pár dolog félremehet, ezek közül pedig a legnagyobb mumus a nyersen maradt tészta. Nos, ennek most örökre búcsút inthetünk, egy meglepő konyhai eszközzel.
Beleharaptunk a tavaszba egy frissítő borsókrémmel, egy igazi profit kérdeztünk a tökéletes húsvéti kalács titkáról
Már javában készülünk a húsvétra, így múlt héten leginkább ezzel kapcsolatos témákkal foglalkoztunk: ismert séfet kérdeztünk a tökéletes sült nyúlról, elárultuk, hogyan tárold a süteményeidet, ha előre elkészítenéd őket az ünnepre, és a világ legegyszerűbb pitereceptjét is elhoztuk.