5 hely, ahol kóstold meg a tatárbifszteket, az előételek királyát

Mitől jó a tatárbifsztek? Bíró Lajos is megmondta, hogy anno mustáros pácban pihentették, majd darálták és szétfűszerezték ezt az ételt – ma már közel sem ez jelenti a minőséget. 5 éttermet ajánlunk, ahol kóstoltuk, és azóta is emlegetjük a legpazarabb előételt, a tatárbifszteket.

Macerás étel a tatárbifsztek. Ha mi magunk készítjük, nemes húsrészt kell vásárolnunk hozzá, némi előkészítést igényel, de végül minden falat megéri. No és miben más, ha egy igazi profi készíti el nekünk?

A legtökéletesebb tatár beefsteak, recept a képen!

Garantáltan más élmény lesz, mint az otthoni darálthúsos verzió. Mindegyiknek megvan a maga bája, hiszen otthon csak kevés lelkes hobbiszakács áll neki késsel aprócska darabokra vágni. Ma is sok étterem képviseli a régi iskolát darált hússal, masszaszerűen, a haladó konyhák pedig a naturális ízekre hajtanak, kis húsdarabokkal, intenzív savakkal, kevesebb kísérő ízzel.

Rengeteg étteremben kínálnak tatárbifszteket, hiszen az egyik legnépszerűbb előétel, de ha valahol igazi műgonddal készítik a nyers húsos fogást, azt biztosan meg fogjuk jegyezni magunknak.

  • Nem csak bulizóknak: Remma’s Bistro

A bulinegyed változékony étteremkínálatában a Remma’s-t akkor is érdemes felkeresnünk, ha késő este egyébként nem a Gozsdu Udvarban szeretnénk kikötni. Egyedi hangvételű konyha, meghökkentően betaláló ízek jellemzik ezt a bisztrót, ahol a tatár Angus-marha bélszínéből készül, fokhagymás olívaolajos aiolival és egy igazi ízbombával, szárított tojássárgájával kísérik. Ezzel máris sokat elmondtunk a Remma’s konyhájáról. Bátran tegyetek vele egy próbát.

Remma’s Bistro / forrás

Remma’s Bistro

Budapest VII. kerület, Rumbach Sebestyén u. 7.

  • Felfedezetlen gyöngyszem Újbudán: Bártfai Vendéglő

A Bártfai egy elegáns és modern étterem Újbudán, ahol a klasszikus ízeket élesztik újra az Újházy-tyúkhúslevestől a “nyári lecsóig”, a zöldborsófőzeléktől a császármorzsáig. Senki ne gondolja azonban, hogy egy szimpla kockásabroszosban járunk, újító szándék és igényes hozzáállás hatja át az étlap és a borsor összeállítását egyaránt. Ételük a francia tatár beefsteak savanyított zöldségekkel, amit itt gluténmentes pirítóssal is kérhetünk.

Bártfai Vendéglő / forrás

Bártfai Vendéglő

Budapest XI. kerület, Bártfai u. 5.

  • Budai örömök: kétféle tatár a Pasarét Bisztróban

Az étterem műemléképülete továbbra is a környékbeliek egyik kedvenc választása. Trendi helyek jönnek és mennek, de a Pasarét Bisztrót láthatóan nem unják a budaiak. Sokan reggelizni, mások koccintani járnak ide, a tatár pedig déltől éjszakába nyúlóan jó választás. Ahogy ők ajánlották a közelmúltban: “Tökéletes tatár beefsteak francia módra. Késsel, apró textúrájúra vágjuk, nem daráljuk. Érezhető a különbség!” A rózsadombi törzshelyen kétféle tatár közül is választhatunk. A tonhaltatár avokádóval érkezik, a bélszíntatár pedig zöldségek és fürjtojás kíséretében. 

Pasarét Bisztró / forrás

Pasarét Bisztró

Budapest II. kerület, Pasaréti tér

  • Tatárbifsztek jó társaságban a Leroy-ban

A Leroy a MOM Parknál újra és újra bizonyítja, hogy a rég bejáratott brand a rég megváltozott éttermi miliőben sem kopik: jobbnál jobb helyek nyílnak városszerte, de továbbra is megbízható választás a Leroy – amely az egyik első fecske volt, ha jót akartunk enni, nem túl feszélyező miliőben. Jelenleg hideg ízelítőkkel kínálják a tatárt: vajjal, padlizsánkrémmel, parmezánchipsszel, olívabogyó-válogatással, friss zöldségekkel. Ha csak iszogatni ülnénk be, akkor is remek választás.

MOM Leroy / forrás

MOM Leroy Bistro

Budapest XII. kerület, Alkotás u. 53.

  • Tatárok Óbudán: Kiscsillag Étterem

A Kiscsillagot nem kell bemutatni Óbudának, Csillaghegynek és Békásmegyernek. Igazi törzshely, amit nem a médiahype és az intenzív marketing visz előre, hanem a jó híre, megbízható és szerethető mivolta. Kétféle tatárt kínálnak, a marha mellett lazacból is. Egyszerűen csak friss zöldségekkel és pirítóssal, semmi fakszni nélkül, ahogyan a legtöbben szeretik.

Kiscsillag Étterem

Budapest III. kerület, Szentendrei út 317.

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapfotó: Remma’s Bistro

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Legújabb receptek

Mogyoróvajas hamburger

A recept a Troll a konyhában műsorral való együttműködésünk keretein belül valósult meg, és garantáltan trollmentes :)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – 30 zsenge tavaszi és húsvétra hangoló étel,...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Áprilisban egy csomó új, frissen előbújt alapanyag, könnyed és zamatos fogás, no meg persze pár húsvéti klasszikus kerül terítékre. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Nosalty

További cikkek

Heti Menü – Gyerekkedvenc ételek 7 napon át, amiket mi...

Vannak ételek, melyeket a gyerekek legtöbbje imád - néhány kivétellel, de ők, mint tudjuk, csak a szabályt erősítik. A gombóclevesek, a rántott csirke, bármi, ami nutellás vagy csokis, de a borsóleves is nagy kedvenc legtöbbjüknél. Ezen a héten nekik kedvezünk!

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!