5 hely, ahol kóstold meg a tatárbifszteket, az előételek királyát

Mitől jó a tatárbifsztek? Bíró Lajos is megmondta, hogy anno mustáros pácban pihentették, majd darálták és szétfűszerezték ezt az ételt – ma már közel sem ez jelenti a minőséget. 5 éttermet ajánlunk, ahol kóstoltuk, és azóta is emlegetjük a legpazarabb előételt, a tatárbifszteket.

Macerás étel a tatárbifsztek. Ha mi magunk készítjük, nemes húsrészt kell vásárolnunk hozzá, némi előkészítést igényel, de végül minden falat megéri. No és miben más, ha egy igazi profi készíti el nekünk?

A legtökéletesebb tatár beefsteak, recept a képen!

Garantáltan más élmény lesz, mint az otthoni darálthúsos verzió. Mindegyiknek megvan a maga bája, hiszen otthon csak kevés lelkes hobbiszakács áll neki késsel aprócska darabokra vágni. Ma is sok étterem képviseli a régi iskolát darált hússal, masszaszerűen, a haladó konyhák pedig a naturális ízekre hajtanak, kis húsdarabokkal, intenzív savakkal, kevesebb kísérő ízzel.

Rengeteg étteremben kínálnak tatárbifszteket, hiszen az egyik legnépszerűbb előétel, de ha valahol igazi műgonddal készítik a nyers húsos fogást, azt biztosan meg fogjuk jegyezni magunknak.

  • Nem csak bulizóknak: Remma’s Bistro

A bulinegyed változékony étteremkínálatában a Remma’s-t akkor is érdemes felkeresnünk, ha késő este egyébként nem a Gozsdu Udvarban szeretnénk kikötni. Egyedi hangvételű konyha, meghökkentően betaláló ízek jellemzik ezt a bisztrót, ahol a tatár Angus-marha bélszínéből készül, fokhagymás olívaolajos aiolival és egy igazi ízbombával, szárított tojássárgájával kísérik. Ezzel máris sokat elmondtunk a Remma’s konyhájáról. Bátran tegyetek vele egy próbát.

Remma’s Bistro / forrás

Remma’s Bistro

Budapest VII. kerület, Rumbach Sebestyén u. 7.

  • Felfedezetlen gyöngyszem Újbudán: Bártfai Vendéglő

A Bártfai egy elegáns és modern étterem Újbudán, ahol a klasszikus ízeket élesztik újra az Újházy-tyúkhúslevestől a “nyári lecsóig”, a zöldborsófőzeléktől a császármorzsáig. Senki ne gondolja azonban, hogy egy szimpla kockásabroszosban járunk, újító szándék és igényes hozzáállás hatja át az étlap és a borsor összeállítását egyaránt. Ételük a francia tatár beefsteak savanyított zöldségekkel, amit itt gluténmentes pirítóssal is kérhetünk.

Bártfai Vendéglő / forrás

Bártfai Vendéglő

Budapest XI. kerület, Bártfai u. 5.

  • Budai örömök: kétféle tatár a Pasarét Bisztróban

Az étterem műemléképülete továbbra is a környékbeliek egyik kedvenc választása. Trendi helyek jönnek és mennek, de a Pasarét Bisztrót láthatóan nem unják a budaiak. Sokan reggelizni, mások koccintani járnak ide, a tatár pedig déltől éjszakába nyúlóan jó választás. Ahogy ők ajánlották a közelmúltban: “Tökéletes tatár beefsteak francia módra. Késsel, apró textúrájúra vágjuk, nem daráljuk. Érezhető a különbség!” A rózsadombi törzshelyen kétféle tatár közül is választhatunk. A tonhaltatár avokádóval érkezik, a bélszíntatár pedig zöldségek és fürjtojás kíséretében. 

Pasarét Bisztró / forrás

Pasarét Bisztró

Budapest II. kerület, Pasaréti tér

  • Tatárbifsztek jó társaságban a Leroy-ban

A Leroy a MOM Parknál újra és újra bizonyítja, hogy a rég bejáratott brand a rég megváltozott éttermi miliőben sem kopik: jobbnál jobb helyek nyílnak városszerte, de továbbra is megbízható választás a Leroy – amely az egyik első fecske volt, ha jót akartunk enni, nem túl feszélyező miliőben. Jelenleg hideg ízelítőkkel kínálják a tatárt: vajjal, padlizsánkrémmel, parmezánchipsszel, olívabogyó-válogatással, friss zöldségekkel. Ha csak iszogatni ülnénk be, akkor is remek választás.

MOM Leroy / forrás

MOM Leroy Bistro

Budapest XII. kerület, Alkotás u. 53.

  • Tatárok Óbudán: Kiscsillag Étterem

A Kiscsillagot nem kell bemutatni Óbudának, Csillaghegynek és Békásmegyernek. Igazi törzshely, amit nem a médiahype és az intenzív marketing visz előre, hanem a jó híre, megbízható és szerethető mivolta. Kétféle tatárt kínálnak, a marha mellett lazacból is. Egyszerűen csak friss zöldségekkel és pirítóssal, semmi fakszni nélkül, ahogyan a legtöbben szeretik.

Kiscsillag Étterem

Budapest III. kerület, Szentendrei út 317.

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapfotó: Remma’s Bistro

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...