Macerás étel a tatárbifsztek. Ha mi magunk készítjük, nemes húsrészt kell vásárolnunk hozzá, némi előkészítést igényel, de végül minden falat megéri. No és miben más, ha egy igazi profi készíti el nekünk?
Garantáltan más élmény lesz, mint az otthoni darálthúsos verzió. Mindegyiknek megvan a maga bája, hiszen otthon csak kevés lelkes hobbiszakács áll neki késsel aprócska darabokra vágni. Ma is sok étterem képviseli a régi iskolát darált hússal, masszaszerűen, a haladó konyhák pedig a naturális ízekre hajtanak, kis húsdarabokkal, intenzív savakkal, kevesebb kísérő ízzel.
Rengeteg étteremben kínálnak tatárbifszteket, hiszen az egyik legnépszerűbb előétel, de ha valahol igazi műgonddal készítik a nyers húsos fogást, azt biztosan meg fogjuk jegyezni magunknak.
- Nem csak bulizóknak: Remma’s Bistro
A bulinegyed változékony étteremkínálatában a Remma’s-t akkor is érdemes felkeresnünk, ha késő este egyébként nem a Gozsdu Udvarban szeretnénk kikötni. Egyedi hangvételű konyha, meghökkentően betaláló ízek jellemzik ezt a bisztrót, ahol a tatár Angus-marha bélszínéből készül, fokhagymás olívaolajos aiolival és egy igazi ízbombával, szárított tojássárgájával kísérik. Ezzel máris sokat elmondtunk a Remma’s konyhájáról. Bátran tegyetek vele egy próbát.
Budapest VII. kerület, Rumbach Sebestyén u. 7.
- Felfedezetlen gyöngyszem Újbudán: Bártfai Vendéglő
A Bártfai egy elegáns és modern étterem Újbudán, ahol a klasszikus ízeket élesztik újra az Újházy-tyúkhúslevestől a “nyári lecsóig”, a zöldborsófőzeléktől a császármorzsáig. Senki ne gondolja azonban, hogy egy szimpla kockásabroszosban járunk, újító szándék és igényes hozzáállás hatja át az étlap és a borsor összeállítását egyaránt. Ételük a francia tatár beefsteak savanyított zöldségekkel, amit itt gluténmentes pirítóssal is kérhetünk.
Budapest XI. kerület, Bártfai u. 5.
- Budai örömök: kétféle tatár a Pasarét Bisztróban
Az étterem műemléképülete továbbra is a környékbeliek egyik kedvenc választása. Trendi helyek jönnek és mennek, de a Pasarét Bisztrót láthatóan nem unják a budaiak. Sokan reggelizni, mások koccintani járnak ide, a tatár pedig déltől éjszakába nyúlóan jó választás. Ahogy ők ajánlották a közelmúltban: “Tökéletes tatár beefsteak francia módra. Késsel, apró textúrájúra vágjuk, nem daráljuk. Érezhető a különbség!” A rózsadombi törzshelyen kétféle tatár közül is választhatunk. A tonhaltatár avokádóval érkezik, a bélszíntatár pedig zöldségek és fürjtojás kíséretében.
Budapest II. kerület, Pasaréti tér
- Tatárbifsztek jó társaságban a Leroy-ban
A Leroy a MOM Parknál újra és újra bizonyítja, hogy a rég bejáratott brand a rég megváltozott éttermi miliőben sem kopik: jobbnál jobb helyek nyílnak városszerte, de továbbra is megbízható választás a Leroy – amely az egyik első fecske volt, ha jót akartunk enni, nem túl feszélyező miliőben. Jelenleg hideg ízelítőkkel kínálják a tatárt: vajjal, padlizsánkrémmel, parmezánchipsszel, olívabogyó-válogatással, friss zöldségekkel. Ha csak iszogatni ülnénk be, akkor is remek választás.
Budapest XII. kerület, Alkotás u. 53.
- Tatárok Óbudán: Kiscsillag Étterem
A Kiscsillagot nem kell bemutatni Óbudának, Csillaghegynek és Békásmegyernek. Igazi törzshely, amit nem a médiahype és az intenzív marketing visz előre, hanem a jó híre, megbízható és szerethető mivolta. Kétféle tatárt kínálnak, a marha mellett lazacból is. Egyszerűen csak friss zöldségekkel és pirítóssal, semmi fakszni nélkül, ahogyan a legtöbben szeretik.
Budapest III. kerület, Szentendrei út 317.
Szerző: Haranghy Orsi
Címlapfotó: Remma’s Bistro
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Étteremajánlóban nincs hiány nálunk: