A vörös- meg a lila hagyma mai napig egy igen olcsó, és nagyon is gyakorta használt alapanyagunk - ráadásul annyi isteni étel készülhet hagymából, ami túlmutat a sima dinsztelt, üvegesre párolt pörköltalapú fogásokon. A koronavírus miatti bespájzolás folytán bizonyára sokan vettetek belőle nagyobb mennyiséget, szóval mutatunk pár nem átlagos receptet hagymával!
A vöröshagymáról egyébként is jó tudni, hogy:
igazi gyógyszer, az egyik feldolgozási módja a préselés. De csak óvatosan, az ajánlott napi mennyiség egy kiskanálnyi, mert több nagyon megerőltető lehet a gyomor számára! A megfelelően adagolt hagymalé csökkenti a vércukorszintet, és védelmet jelent a gyomorrák ellen. Még az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) ajánlásában is szerepel, mert segít megőrizni a vérerek rugalmasságát. Nagyon jól ismert a hatásossága a megfázás és az influenza elleni harcban. A nyers hagyma rágcsálása javítja a szájhigiéniát, megöli a fogszuvasodásért felelős baktériumokat.
A karantén alatt készített ételeidet recepttel várjuk #HÁZIMENZA névre hallgató FB-csoportunkban!