Tartós élelmiszerek: 10 étel, amit a HAGYMÁBÓL kihozhatsz, és nem pörkölt!

A hagyma, legyen vörös- vagy lilahagyma, nem csak pörkölt és magyaros ételek alapjául szolgálhat. Egészséges a vírusos időben, és olcsó, főzz vele sokat, éljen a #HÁZIMENZA!

A vörös- meg a lila hagyma mai napig egy igen olcsó, és nagyon is gyakorta használt alapanyagunk - ráadásul annyi isteni étel készülhet hagymából, ami túlmutat a sima dinsztelt, üvegesre párolt pörköltalapú fogásokon. A koronavírus miatti bespájzolás folytán bizonyára sokan vettetek belőle nagyobb mennyiséget, szóval mutatunk pár nem átlagos receptet hagymával!

via GIPHY

A vöröshagymáról egyébként is jó tudni, hogy:

igazi gyógyszer, az egyik feldolgozási módja a préselés. De csak óvatosan, az ajánlott napi mennyiség egy kiskanálnyi, mert több nagyon megerőltető lehet a gyomor számára! A megfelelően adagolt hagymalé csökkenti a vércukorszintet, és védelmet jelent a gyomorrák ellen. Még az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) ajánlásában is szerepel, mert segít megőrizni a vérerek rugalmasságát. Nagyon jól ismert a hatásossága a megfázás és az influenza elleni harcban. A nyers hagyma rágcsálása javítja a szájhigiéniát, megöli a fogszuvasodásért felelős baktériumokat.

A karantén alatt készített ételeidet recepttel várjuk #HÁZIMENZA névre hallgató FB-csoportunkban!

  1. 1.

    Szégyenlős hagyma

  2. 2.

    Töltött fehér hagyma

  3. 3.

    Fűszeres hagymás-gombás pirítós

  4. 4.

    Balzsamos lilahagyma-lekvár

  5. 5.

    Sajttal töltött hagymakarika

  6. 6.

    Házi kenyérlángos

  7. 7.

    Francia hagymaleves vajas pirítóssal

  8. 8.

    Háromhagymás leves

  9. 9.

    Házi sonkás-háromhagymás pizza

  10. 10.

    Klasszikus hagymás rostélyos

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...