Tarol az Instagramon az ananász és a sertéshús egyéjszakás kalandjából született kajaszörny

Ananász, sertéshús és bacon. Ezek az összetevők szükségesek a nyári grillszezon ellentmondásos sztárjának, a "swineapple"-nek az elkészítéséhez.

A 2017-es grillszezon bizarr szereplője egy igazi, hatalmas kajagodzilla. A "szellemesen" swineapple-nek nevezett teremtmény egy egész ananász, fűszeres sertéshús és bacon nászából született. A fogás nevét az angol "swine", azaz disznó, és a "pineapple", azaz ananász szavakból alkották meg. A swineapple-t a texasi Josh Bush-nak köszönheti a világ - írj az Evening Standard.

Az étel elkészítéséhez meg kell pucolni az ananászt, majd ki kell vájni a kemény középső részét. Ezután fűszeres szűzpecsenye-csíkokkal meg kell tölteni a gyümölcs belsejét, majd gondosan rácsosra font baconbe kell tekerni, végül jó 5 óráig lassú tűzön omlósra kell sütni. Annál finomabb lesz az étel, minél lágyabb lesz a hús és az ananász is. Ezért célszerű, ha a külső ananászréteget vékonyra alakítjuk ki.

Nem is hangzik olyan rosszul?

Valóban, a swineapple egy megosztó fogás, fanatikus rajongókat és megrögzött ellenségeket egyaránt szerzett már magának.

Vannak, akik rémtettnek minősítik a swineapple megalkotását és a hawaii pizzához hasonlítják. A 2017 júniusában elhunyt Sam Panopoulos által a hatvanas évek Kanadájában feltalált ananászos pizza azzal verte ki a biztosítékot, hogy a hagyományos nápolyi tésztafélétől merőben idegen volt. A swineapple azonban semmilyen kulináris hagyománynak nem mond ellent, sőt, az ananász régóta ismert, kiváló páclé alapanyag. A benne lévő bromelin nevű fehérjebontó enzimnek köszönhetően lággyá teszi a húsokat. Így noha a sertés-ananász párosnak egy kicsi retró hangulata van, nem biztos, hogy le kell írnunk ezt a kombót.

Egy bizonyos, a swineapple szokatlan méretei, viccesen félrecsapott kontya, amit az ananász levelei alakítanak ki, fura látvánnyá teszik akkor is, ha az ízére nem lehet panasz. Gyanús, hogy nem olyan rossz ez a fogás, mint amilyennek látszik.Feltehetően ellentmondásossága miatt is árasztotta el az Instagramot ez a fura fogás: mindenki ki akarja próbálni, mi fán terem a swineapple. Az igazi rajongók az Amazonról pólót is rendelhetnek

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Ez az az étterem, ahol a személyzet mindenben segít, hogy a legjobb kajafotókat tudd lőni

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...