Tápláld növényeid földjét a banánhéj erejével – mutatjuk, hogyan!

Talán eddig is tudtad, hogy a banánhéjat jó a növények földjébe csempészni, de íme egy új módszer, amivel zseniális módon táplálhatod házi dzsungeled!

Bár lehet kritizálni a TikTok alkalmazást, az egyszer biztos, hogy rengeteg szuper konyhai és háztartási tippet köszönhetünk neki és a felhasználóknak, akik megosztották ezeket. Az isteni fetás-paradicsomos tésztától a fonnyadt zöldségek úraélesztéséig olyan információk birtokába jutottunk, amelyekről sejtelmünk se lett volna a TikTok nélkül. Ilyen ez a mostani trükk is, amit különösen a növényrajongók fognak nagyra értékelni.

Tápláld növényeid földjét a banánhéj erejével

Talán azt te is tudtad, hogy a banánhéj jót tesz a növényeknek, ezért például nyugodtan feldarabolhatod, és a virágföldbe keverheted. Azonban ezt nem lehet túl gyakran csinálni, ezért is zseniális ez a módszer, amivel mindenféle mesterséges anyag nélkül táplálhatod a növényeidet. Mindössze banánhéjra – lehetőleg bióra, mert ezek felületét nem kezelik semmilyen mesterséges anyaggal – és vízre lesz hozzá szükséged.

@creative_explained

Banana Peel = Magic 🌱🤩 #garden #trick #tips #dtio #HomeCooked #foryou #fyp #learnfromme #alwayslearning #diy #magic #wow #plants #gardening #banana

♬ original sound - creative explained

Ahogy a videóban is látható, egyszerűen csak fel kell aprítanod a banánhéjat, majd egy bögrébe vagy tálba tenni, ráöntetni a vizet - esetleg az öntözésre használt palackba vagy locsolókannába is teheted - , és hagyni állni legalább egy órát, de inkább tovább, és kész is, a következő locsolásnál már használhatod is a tápanyagdús vizet.

Varázslat lenne? Nem éppen. A banán héjában rengeteg ásványi anyag van, így foszfor, magnézium, kálium és kalcium, amik nemcsak az embernek, de a növényeknek is jót tesznek, segítik őket a növekedésben. Azzal, hogy a vízben tárolod a banánhéjat, ezek az ásványi anyagok kiáznak belőle, és locsolásnál a földön keresztül a növénybe jutnak. Egyben is beáztathatod a héjat, de az egyik kommentelő szerint ha felaprítod, azzal nagyobb felületen tudnak kiázni az ásványi anyagok, így több jut belőlük a vízbe. Egy újabb nyomós érv, hogy még több banánkenyeret süss.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...