Talmácsi Gábor, motorról a konyhába

Sztárkonyha rovatunk vendégei eddig csak nők voltak, most egy férfi mesél nekünka konyhában szerzett tapasztalatairól!Talmácsi Gáborgyorsaságimotor-versenyző, világbajnok. A sportnak nemcsak a népszerűségét köszönheti, hanem konyhai specialitását, aspaghetti carbonarátis,amivel a barátainak kedveskedik.

Kisgyerekként szerettél a konyha közelében lenni? Édesanyád melyik főztjét szereted a legjobban?

Minden édesanyám által készített ételt szeretek. Kisgyerekként nem volt jellemző, hogy a konyha közelében sündörögtem volna, helyette inkább motoroztam, amennyit csak lehetett.

Mikor ragadtál először fakanalat?

A vébés szereplésemmel kezdődött. Minden csapatnak saját konyhája volt és két edzés között az ételekre várva sokat beszélgettem a szakáccsal egy-egy fogás elkészítéséről. Később volt, hogy már én készítettem el magamnak a lakóautómban a menüt.

Van specialitásod, amit az év bármely szakában megfőzöl? Mitől lesz „talmás”?

A tésztafélék elkészítésében vagyok a legjártasabb. A két kedvencem, amit bármikor szívesen készítek: spaghetti carbonara és aglio olio e peperoncino, utóbbi nagyon ízletes és finom fokhagymás, csípős paprikás tészta. Hogy mitől lesz talmás? Természetesen attól, hogy én készítem.

A világon rengeteg helyen versenyeztél már, hol etted a legfinomabbat és mi volt az?

Nagyon szeretem a tenger „gyümölcseit”, és az azokból készült ételeket. Ilyeneket itthon nem szoktam készíteni, mivel ezek frissen az igaziak, a tengerparton.Egyébként a sushi és az olasz konyha ízei a legnagyobb kedvenceim, de nagyon szeretem édesanyám tipikus magyaros ételeit is.

A versenyek alatt tartasz speciális diétát? Mennyire kell odafigyelned ilyenkor?

Alapvetően fontosnak tartom az egészséges táplálkozást, mellyel kapcsolatban számos könyvet, tanulmányt olvastam már. Ahhoz, hogy valaki mindig a topon legyen és a maximumon tudjon pörögni, oda kell figyelnie az étkezésre, a bevitt tápanyag minőségére, mennyiségére és szerintem nagyon fontos a tudatosság is. A szezon folyamán egy-egy verseny előtt a szénhidrátdús ételek kerülnek előtérbe nálam. Hétköznapokon fehérjediétát tartok, majd ezeket váltogatom.

Az életed merrefelé halad, mik a terveid? Mit fog Talmácsi Gábor csinálni 2012-ben?

Új év, új célok, új kihívások és 2012-ben biztos, hogy versenyezni fogok.

Talma kedvenc NoSalty-receptjei

Spaghetti alla carbonara

Spagetti szénégetőné módra. A tészta elnevezésének eredete vitatott, egyesek szerint a szénégetők készítették először, míg mások úgy gondolják, hogy faszén grill felett készült ...

Töltött káposzta 2.

Ezen a télen még nem készítettem töltött káposztát, csak vendégségben volt szerencsém hozzá. Úgy gondoltam, mivel mindjárt itt a tavasz, ideje főznöm egy jó adaggal. Én ezzel el is ...

Aranygaluska 1.

Régebben azt gondoltam, hogy az aranygaluska készítése valami ördöngős dolog. Bebizonyosodott, hogy egyáltalán nem az. Sőt, közben annyi szabad ideje van az embernek (a kelesztések ...

Talmácsi Gáborhonlapja és Facebook rajongói oldala

Az interjú az Observer Médiafigyelő közreműködésével jött létre!

A motorozás és a rallyzás mellett jut-e időd a barátokkal együtt vacsorázni?

Számomra a legnagyobb kikapcsolódás, ha meghívhatom a barátaimat és én készíthetem el nekik az ételt és közben jókat beszélgetünk.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...