Takarítási kisokos: így még sosem használtad a seprűd, az egészen biztos!

Van az a pillanat, amikor se időnk, sem pedig kedvünk nincs felmosni vagy porszívózni. Ilyenkor ragadjuk meg a seprűt. De hogy tároljuk? És hogy tisztítsuk? 

Apró, de nagyon hasznos háztartási tippek következnek sepréshez. Kezdjük is a sort a kedvencünkkel!

Takarítsd ki fésűvel

Nehéz tisztán tartani a seprűt? Beleragad a sok por és kosz? Használj fésűt, és a probléma pillanatokon belül megoldódik. Fésüld át a sörtéket, a szemét pedig vándoroljon a kukába. Ennyi az egész.
Nincs egy talpalatnyi helyed se? Akkor fogd meg a seprűt, és akaszd fel a falra! Így mindig kéznél lesz.

Tárold okosan

A tuti tipp, hogy az utolsó kosz- és porszemcse is a lapátra kerüljön:

Használj egy vastag ragasztószalagot, és egyszerűen ragaszd a lapátot a padlóhoz. Így könnyedén felsöpörheted az utolsó porszemet is a földről. Zseniális és hatékony módszer.

Ez is érdekelhet:

Mit keres a teniszlabda a szobában?

Ragaszd a szemetet a lapáthoz!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...