Mutatjuk, hogyan szedd ki a vörösborfoltot a textíliákból

A téli szezon egyik főszereplője kétségtelenül a vörösbor. Főzéshez és forralt formában is kedvelt, annak ellenére, hogy igen makacs foltokat tud maga után hagyni. Mutatjuk, hogyan tisztíthatod ki a textíliákat, ha kilöttyent!

A baj hamar megvan: bármikor kilöttyenhet a bor, egy-egy vörösborfolt pedig igencsak elcsúnyíthatja a szőnyeget, de kifolyhat a nedű a terítőre vagy épp a kanapé huzatjára. is Ezzel egy időben pedig ki is tör az általános pánik: hogyan szedjük ki a textíliából a vörösborfoltot, mielőtt végleg nyomot hagy?! Erre hoztunk pár szuper, bevált módszert!

Mutatjuk, hogyan szedd ki a vörösborfoltot a textíliákból

Forró víz (ruhához és terítőhöz)

A foltos ruhát vagy terítőt tedd egy edény fölé úgy, hogy jó feszes legyen. Szórd meg a vörösboros foltot sóval, majd önts rá forró vizet.

Tejjel a makacs foltok ellen

Önts egy kis tejet a tisztítandó felületre, hagyd állni pár percig, majd öblítsd ki.

Kihagyhatatlan: ecetmódszer

Bizony, az ecet is a segítségedre lehet a bajban. Áztasd be a foltos ruhát, terítőt néhány percig ecetbe. Ezután dörzsöld át mosószerrel a foltot, majd öblítsd ki forró vízzel. Meglásd, a foltnak hűlt helye lesz.

Mi történik, ha a szőnyegre borul ki a bor?

Ebben az esetben is bevethető például a tejes módszer, valamint a só és a szódabikarbóna is. Fontos, hogy mindig jól dörzsöljük át az adott felületet, így leszünk igazán eredményesek!

Nem kell kétségbeesni, ha kiöntöttük a vörösbort

Jolly joker: szódabikarbóna

A szódabikarbónát szórjuk a foltra, hagyjuk állni pár percig, majd alaposan dörzsöljük át a felületet. Ezután forró vizes ronggyal töröljük át a foltot, és kész is vagyunk.

Próbáld ki valamelyik házi módszert, tuti nem fogsz csalódni! Nyugodt szívvel jöhetnek a meleg, kuckózós, forralt boros esték!

Forrásunk volt.


Még több takarítás:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...