4 tipp bolti dolgozóktól, ha kiömlött valami a hűtődben

Egy igazi rémálom, ha kiömlik valami egy (roskadásig teli) hűtőben, különösen akkor, ha még oda is ragad. Szerencsére 5 bolti dolgozó elárulta a tuti ellenszert a problémára.

A frigó tisztítása egyébként sem leányálom, ha azonban kiömlik valami a hűtőben, nem lehet megúszni a dolgot. A The Kitchn megkeresett 5, élelmiszerboltban dolgozó alkalmazottat, akik elárulták, ők hogyan takarítják hűtőszekrényüket.

4 tipp bolti dolgozóktól, ha kiömlött valami a hűtődben

Természetes megoldás

Az egyik bolti dolgozó azt vallja, hogy a legjobb, ha minden esetben elkerüljük az erős vegyszereket. Éppen ezért ő a kasztíliai szappanra esküszik, hiszen rendkívül sokoldalú, és egy kevés is elég belőle ahhoz, hogy kiváló eredményt érjünk el. Pár cseppet öntsünk a területre, és kezdjük el sikálni. Használatának másik előnye, hogy mivel természetes alapanyagokból készül, alkalmas az esetlegesen beszennyeződött zöldségek, gyümölcsök lemosására is.

Amire mindig számíthatsz

Az egyik alkalmazott szerint a mosogatószer a legjobb megoldás ilyenkor is.

Ő azt javasolja, hogy egyszerűen meleg vizet, mosogatószert és egy tiszta szivacsot vagy mikroszálas kendőt használjunk a hűtőszekrény polcainak és párkányainak megfelelő letörléséhez.

Az ecetes megoldás

Persze az ecet itt is segíthet. Egy fél literes szórófejes flakonban keverjünk össze két rész vizet és egy rész ecetet. Keverjük össze, majd 20-30 csepp eukaliptusz- és borsmentaolajat is adjunk a keverékünkhöz. Fújjuk rá egy konyharuhára a mixet, majd határozottan törüljük át a fiókokat és a polcokat.

Éljenek a növényi alapanyagok

Az egyik eladó szerint a legjobb, ha hűtőtakarításkor lemondunk az erős vegyszerekről. Nemcsak nem ajánlott ilyeneket használni a műanyag felületeken az ételek közelében, de az illatuk sem kívánatos a hűtőben. Váltsunk növényi alapúra, ami anélkül végzi el a munkát, hogy káros maradványokat vagy permetet hagyna maga után.


Még több a hűtőkről:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...