5 étvágygerjesztő tahinis szósz, amit gyerekjáték elkészíteni

Ha már a füleden folyik ki az ezersziget- és a cézáröntet, akkor igazán itt az ideje, hogy kipróbáld a házi készítésű, krémes tahiniszószt, amit húsos, zöldséges és különféle sós rágcsálnivalókkal is kombinálhatsz.

A szezámmagból készült tahini az egyik legfontosabb alapanyag a közel-keleti konyhában, így rengetegéle isteni fogással szokták párosítani. Nem maradhat ki például a falafel szendvicsből, a csirkemájas fogásokból és a bárányos-marhás shawarmából sem, de salátákhoz is remekül passzol ez a közel-keleti finomság. Többfajta tahiniszósz létezik, ám leggyakrabban a citromos verzióval találkozhatunk az éttermekben. Mi azonban szívesen készítünk otthon kurkumás, zöldfűszeres, céklás és csípős tahiniszószt is.

Ha megjött a kedved ezekhez a krémes, szezámmagos különlegességekhez, akkor jó hírünk van számodra, ugyanis most összegyűjtöttük neked, milyen hozzávalókból tudod őket elkészíteni.

Nézd meg a galériában, milyen isteni tahinis szószokat készíthetsz otthon

Még több finomságról olvashatsz itt:

4 fullos közel-keleti húsos fogás, ami köröket ver a gyrosra

Felejtsd el egy kis időre, az utak menti bódékban árult, száraz krumplival és fonnyadt salátával kínált gyrost, és próbálj ki helyette egy hihetetlenül finom közel-keleti húsos fogást, ami tele van ízekkel és aromákkal! Tudjuk, hogy nem minden esetben olyan könnyű ezeket a finomságokat megkóstolni, mint egy gyrost, de szeretnénk, ha legalább megismernéd őket.

Dimashky-Korompai Tímea

5 közel-keleti sós sütemény, ami csak arra vár, hogy megismerd

Ha belépünk egy hazai pékségbe, akkor azonnal szembe találjuk magunkat egy seregnyi kakaós csigával, túrós batyuval, virslis párnával meg sajtos rúddal. Na de vajon milyen sós sütemények várnak ránk, ha betérünk egy közel-keleti pékségbe? Most csokorba szedtük neked a legnépszerűbb finomságokat, és azt is, hogy milyen különbségek akadnak egy magyar és egy közel-keleti pékség között!

Dimashky-Korompai Tímea

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További izgalmas főzési tippek várnak itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...