Valljuk be, mi magyarok nagyon szeretjük a csípőset, és szinte nincs olyan étel, melyhez ne menne egy kis extra paprika. Persze nem mindenki ugyanannyira szereti a pikáns ízeket, de szerencsére rengeteg féle paprikából gyártanak különböző fűszereket, pasztákat és szószokat, így az ember kedvére válogathat megannyi termék közül. A nagy választék miatt azonban nehéz megtalálni a megfelelőt, mi most leteszteltük a TABASCO® 3 termékét, melyekből, biztosak vagyunk benne, hogy te is megtalálod a megfelelőt, mind ízre, mind csípősségre.
Az alap
Mielőtt belevágnánk, és elmondanánk véleményünket, jöjjön egy nagyon rövidke történelemóra. A TABASCO® szószt Edmund McIlhenny alkotta meg, aki az amerikai polgárháborút követően úgy döntött, hogy készít egy olyan paprikaszószt, amellyel ízt és izgalmat csempészhet a kialakult helyzet miatt íztelen és monoton ételekbe. A terméknek óriási sikere lett, és már több mint 150 éve ez az egyik legnépszerűbb chiliszósz.
Elég is ennyi a múltról, de vajon most is megállja a helyét a TABASCO® piros csípős paprika szósz? A válasz pedig: IGEN! Tökéletesen hozza a magas színvonalat. Mi több ételben, többek között egy salátában, egy pikáns jambalayában és egy mártogatósban is kipróbáltuk. Bizton állíthatjuk, hogy mindhez rengeteg ízt tett hozzá. Amit pedig mindannyian kiemeltünk, hogy remek az üvegcske szájának kialakítása: ha akarjuk, akkor tényleg csak néhány cseppet rakunk bele, ha többet szeretnénk bele tenni, azt is könnyedén kivitelezhetjük.
Ezt a szószt bármilyen főételre vagy köretre csepegtethetjük. Használjuk bátran!
Pikánsan krémes
Második versenyzőnk a Sriracha szósz volt, melyet egy garnélarákos tacoban kóstolhattunk meg. A szósz állaga egyszerűen mennyei volt, így könnyedén rá tudtuk nyomni, nem folyt le, és szépen szétterült a fogásunkon. Minden falatban egyszerre érződött a piros jalapeño paprika édes és savanykás íze, melyet finom fokhagymás utóíz követett.
A Sriracha szósz gazdag és merész ízvilága tökéletes választás bármely ételhez, tehát bátran használjuk akár még egy jó pörkölthöz is, ha éppen úgy alakul.
Édesen csíp
Aztán a TABASCO® Sweet&Spicy szószt vettük górcső alá. Ez a szósz kevésbé csípős, így akár azok is ízesíthetik vele az ételeiket, akik nem szeretik, ha ég a szájuk a paprikától.
A TABASCO® Sweet & Spicy Sauce ideális grillezett húsok, halak, sült ételek és tészta ízesítésére, továbbá remekül feldobhatjuk vele szószainkat is.
Mi egy isteni pikáns popcorn csirkét „fűszereztünk" meg vele, melyhez egy különleges szószt is készítettünk, hogy bátran mártogathassunk. Azért, hogy a csirkehúsunk is pikáns legyen, panírozás előtt egy órára fűszeres kefirbe pácoltuk, amihez egy kis TABASCO® új Sweet&Spicy szószt is adtunk. Így pont annyira lett csípös, hogy akár még a gyerekek is ehetik, így nekik sem kell külön fogást készítenünk.
Ezen kívül készült hozzá egy szósz majonézből és TABASCO® Sweet & Spicy Sauce-ból is, hogy még tökéletesebb legyen az ízélmény.
A szerkesztőség tagjai közül még azoknak is nagyon ízlett ez a fogás, akik nincsenek oda a nagyon erősért. Szinte alig bírtuk abbahagyni a mártogatást, és pillanatok alatt elfogytak a kis golyócskák. Mindenki egyetértett abban, hogy az édes-savanyú keverék ad egy extra ízélményt a krémnek és a húsnak is, így bátran ajánljuk mindenkinek, aki szeretné feldobni egy kicsit az ételeit.
Háromból három pipa
Mi mind a három TABASCO® termékkel meg voltunk elégedve, és megállapítottuk, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő csípősségű szószt ezek között, mellyel feldobhatja a megszokott kedvenc fogását.