Tedd pikánssá az ételed a legjobb csípős szószokkal

Szereted a csípőset, és szinte bármit szívesen ízesítesz paprikával? Erre rengeteg lehetőséged van, mégis, mi azt javasoljuk, hogy válaszd valamelyik mennyei TABASCO® szósz egyikét. Mi most 3 terméküket teszteltük le, így segítünk kiválasztani a számodra megfelelő ízt és csípősséget.

Valljuk be, mi magyarok nagyon szeretjük a csípőset, és szinte nincs olyan étel, melyhez ne menne egy kis extra paprika. Persze nem mindenki ugyanannyira szereti a pikáns ízeket, de szerencsére rengeteg féle paprikából gyártanak különböző fűszereket, pasztákat és szószokat, így az ember kedvére válogathat megannyi termék közül. A nagy választék miatt azonban nehéz megtalálni a megfelelőt, mi most leteszteltük a TABASCO® 3 termékét, melyekből, biztosak vagyunk benne, hogy te is megtalálod a megfelelőt, mind ízre, mind csípősségre.

Tedd pikánssá az ételed a legjobb csípős szószokkal

Az alap

Mielőtt belevágnánk, és elmondanánk véleményünket, jöjjön egy nagyon rövidke történelemóra. A TABASCO® szószt Edmund McIlhenny alkotta meg, aki az amerikai polgárháborút követően úgy döntött, hogy készít egy olyan paprikaszószt, amellyel ízt és izgalmat csempészhet a kialakult helyzet miatt íztelen és monoton ételekbe. A terméknek óriási sikere lett, és már több mint 150 éve ez az egyik legnépszerűbb chiliszósz.

Elég is ennyi a múltról, de vajon most is megállja a helyét a TABASCO®  piros csípős paprika szósz? A válasz pedig: IGEN! Tökéletesen hozza a magas színvonalat. Mi több ételben, többek között egy salátában, egy pikáns jambalayában és egy mártogatósban is kipróbáltuk. Bizton állíthatjuk, hogy mindhez rengeteg ízt tett hozzá. Amit pedig mindannyian kiemeltünk, hogy remek az üvegcske szájának kialakítása: ha akarjuk, akkor tényleg csak néhány cseppet rakunk bele, ha többet szeretnénk bele tenni, azt is könnyedén kivitelezhetjük.

Jambalaya gazdagon

A cajun és a louisianai kreol konyha alapvetően nagyon hasonló: azon túl, hogy ugyanazon állam jellegzetességei, közös bennük az is, hogy a francia, a spanyol, és a nyugat-afrikai főzési ...

Ezt a szószt bármilyen főételre vagy köretre csepegtethetjük. Használjuk bátran!

Pikánsan krémes

Második versenyzőnk a Sriracha szósz volt, melyet egy garnélarákos tacoban kóstolhattunk meg. A szósz állaga egyszerűen mennyei volt, így könnyedén rá tudtuk nyomni, nem folyt le, és szépen szétterült a fogásunkon. Minden falatban egyszerre érződött a piros jalapeño paprika édes és savanykás íze, melyet finom fokhagymás utóíz követett.

Garnélarákos taco mangósalsával

Az alábbi recepttel Mexikóba kalandozunk egy kicsit: gazdag és lédús garnélarákos tacók trópusi mangósalsával és fűszeres, krémes-csípős szósszal. Különböző textúrák, valamint ...

A Sriracha szósz gazdag és merész ízvilága tökéletes választás bármely ételhez, tehát bátran használjuk akár még egy jó pörkölthöz is, ha éppen úgy alakul.

Édesen csíp

Aztán a TABASCO® Sweet&Spicy szószt vettük górcső alá. Ez a szósz kevésbé csípős, így akár azok is ízesíthetik vele az ételeiket, akik nem szeretik, ha ég a szájuk a paprikától.

Akár a pácba is belecsempészhetjük az édes-savanyú szószt

A TABASCO® Sweet & Spicy Sauce ideális grillezett húsok, halak, sült ételek és tészta ízesítésére, továbbá remekül feldobhatjuk vele szószainkat is.

Mi egy isteni pikáns popcorn csirkét „fűszereztünk" meg vele, melyhez egy különleges szószt is készítettünk, hogy bátran mártogathassunk. Azért, hogy a csirkehúsunk is pikáns legyen, panírozás előtt egy órára fűszeres kefirbe pácoltuk, amihez egy kis TABASCO® új Sweet&Spicy szószt is adtunk. Így pont annyira lett csípös, hogy akár még a gyerekek is ehetik, így nekik sem kell külön fogást készítenünk.

Ezen kívül készült hozzá egy szósz majonézből és TABASCO® Sweet & Spicy Sauce-ból is, hogy még tökéletesebb legyen az ízélmény.

A szerkesztőség tagjai közül még azoknak is nagyon ízlett ez a fogás, akik nincsenek oda a nagyon erősért. Szinte alig bírtuk abbahagyni a mártogatást, és pillanatok alatt elfogytak a kis golyócskák. Mindenki egyetértett abban, hogy az édes-savanyú keverék ad egy extra ízélményt a krémnek és a húsnak is, így bátran ajánljuk mindenkinek, aki szeretné feldobni egy kicsit az ételeit.

Bátran használhatjuk magában is

Háromból három pipa

Mi mind a három TABASCO® termékkel meg voltunk elégedve, és megállapítottuk, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő csípősségű szószt ezek között, mellyel feldobhatja a megszokott kedvenc fogását.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...