Szuperegyszerű trükköt mutatunk házi savanyúságkészítésre

Ha elfogyott egy üveg savanyúságod, ne öntsd ki a levét! El se hinnéd, hogy milyen pofonegyszerűen érlelhetsz vele újabb adagot! 

Lassan itt az idő savanyúságot készíteni! Oké, még egy kicsit várhatsz vele, amíg tényleg elkezdenek beérni a nyári termések, de valószínűleg akkor is sokkal több időt fogunk otthon tölteni, így megmutatjuk, hogyan tudsz maradék savanyúságléből fincsiségeket készíteni.

Nem mindenki érez rá késztetést, hogy házi savanyúságot állítson össze, pedig mi, magyarok ebben tényleg nagyok vagyunk: csalamádé, koviubi, télen savanyú káposztát gyártunk - én őszintén szólva önmagában is imádom mindet.

Hogyan készíts savanyú uborkát az előző adag levéből?

Szóval a titok az, hogy ne hajítsd ki a maradék savanyúságlevet (van, aki megissza!), szépen öntsd ki az eredeti üvegéből, szerezd be az ubikat, és vágd fel őket tetszőleges formára. Jöhet akár répa, hagyma, jalapeno, bármi, amiből szívesen eltennél pár üveggel, de spárgát és zöldbabot is lehet savanyítani ezzel a módszerrel.

Fontos, hogy savanyúságlé elegendő sót tartalmazzon, tulajdonképpen egy sólének is nevezhetnénk, mert ez fogja tartósítani a gondosan válogatott zöldségeidet. Arról se feledkezz meg, hogy elég leved legyen, ami elfedi az uborkákat, az se baj, ha többféle maradék savanyúság levét öntöd össze. Helyezd befőttes üvegbe a kívánt zöldségeket, öntsd fel annyi savanyúságlével, hogy ellepje őket, majd az egész mehet a hűtőbe úgy, ahogy van. Természetesen nem árt, ha egy általad kedvelt savanyúság levét használod, mert akkor nagyon valószínű, hogy a saját készítésűdet is szeretni fogod.

Légy türelemmel:

A egyben hagyott uborkáknak akár 1-2 hét is kell, mire beérnek, a felszeletelt verziók viszont gyorsabban, akár pár nap alatt fogyasztásra készek.

Igazi pazarlásmentes megoldás ez, kapcsolj hozzá valami jó zenét, és tegyél el egy pár üveg házi savanyúságot:

Egyre melegebbek a napok, és vészesen közeledik a nyár, hamarosan az ablakpárkányra (erkélyre) kerülhetnek a koviubis üvegek is! Vegyes savanyúságot már most is készíthetsz, káposzta, hagyma, répa rendelkezésre állnak. A fenti módszer végtelenül egyszerű, variáld kedvedre, és egyetek belőlük, amennyi csak jólesik.

Még több savanyúságért IDE kattints!

Ezeket olvastad már?

via Epicurious

Hideg csemegeuborka

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek