Így segíthet egy darab szappan elűzni a szúnyogokat

Nappal mintha a föld nyelné el őket, este viszont támadásba lendülnek a pimasz szúnyogok, akiket aligha lehet elűzni a kertből. Szerencsére van egy nagyon jópofa házi praktika, amivel nyugodtak lehetnek az esti kertipartik.

Eleged van abból, hogy a szúnyogok egy perc nyugalmat nem hagynak neked a nyári estéken? Ha neked is bejött az a praktika, amit a legutóbb mutattunk a szúnyogok elűzéséről, van egy újabb trükkünk, amivel együtt már garantáltan távol maradnak a vérszívók:

A több mint egymillió követővel rendelkező Brunchwithbabs nevű oldal népszerű nagymamája egy darab szappant reszel szét azon a helyen, ahol estére kerti sütögetést tervezi. Állítása szerint évek óta ez a bevált praktika nála a szúnyogok elűzéséhez, a hozzászólások alapján pedig nem csak ebben az esetben hasznos a szappan használata a kertben:

van, aki a gyümölcsfái, más a virágai környékén szórja be egy kis reszelt szappannal, az ugyanis távol tartja a rágcsálókat a termésektől.

Mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a tippet, mi csak egy dologra figyelmeztetnénk: a szappan lereszelése után inkább keress egy másik reszelőt a sajtokhoz!


Ezek a trükkök is hasznosak lehetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...