Vajon mit tehetünk, hogy elkerüljük a kalóriabombákat és cukor nélkül, természetesen édesítsük kedvenc édességeinket, nassolnivalóinkat?
Az édesítőszerek egyik új csillaga, a sztíviából származó szteviol-glikozidok lehetővé teszik a lehetetlent: az ízek harmóniáját és a kalóriák kordában tartását. A Dél-Amerikából származó sztívia növényből nyert szteviol-glikozidok segítségével természetesen, 0 kalóriával tudunk édesíteni, hiszen nem tartalmaznak szénhidrátot és 0 a glikémiás indexük.
A sztívia levelei akár 30-szor édesebbek a répacukornál, kivonatai édesítőértéke pedig 250–300-szor is nagyobb. A szteviol-glikozidok különösebb lebontás nélkül emésztődnek, nem szívódnak fel a bélfalon keresztül, ezért energiaértékük rendkívül kicsi.
A szteviol-glikozidokat nyugodt szívvel használhatjuk tejes kávénk vagy teánk édesítésére, de természetesen sütésre és főzésre is alkalmas. A legfinomabb süteményeket is elkészíthetjük sztíviával, hiszen még 198 °C-on sem bomlik le, továbbá tejtermékek és savanyú gyümölcsök édesítésére is alkalmas.
És mi a helyzet a kedvenc Activia joghurtunkkal? Ehetjük-e azt is a sztívia édességével? IGEN! Az új Activia Stevia a sztívia leveléből származó szteviol-glikozidoknak köszönhetően 30%-kal kevesebb cukrot és energiát tartalmaz a hagyományosan édesített joghurtokhoz képest. A málna és őszibarack ízesítésű Activia Stevia joghurtok krémes íze elvarázsol bennünket, és a gyümölcsdarabok rendkívül harmonizálnak az eredeti Activia joghurt lágyságával. Az eper-, meggy- és ananászízű joghurtitalok pedig másodpercek alatt felfrissítenek bennünket. A csökkentett cukor- és energiatartalomnak köszönhetően a vonalainkra is vigyázhatunk, mivel a joghurtban természetesen megtalálható tejcukrokon felül mindössze nádcukorral és a sztívia leveléből származó szteviol-glikozidokkal vannak édesítve az új termékek.
Kedvet kaptál te is a nyár újdonságához? Töltsd le ajándék kuponunkat és próbáld ki az új Activia Stevia joghurtot! (x)