Édesítés? Természetesen sztíviával!

Málnás túrótorta, csokis muffin, fagylalt, jégkrém és még sok-sok finomság, amelyek nem nélkülözhetik a cukrot. Vagy mégis? (x)

Vajon mit tehetünk, hogy elkerüljük a kalóriabombákat és cukor nélkül, természetesen édesítsük kedvenc édességeinket, nassolnivalóinkat?

Az édesítőszerek egyik új csillaga, a sztíviából származó szteviol-glikozidok lehetővé teszik a lehetetlent: az ízek harmóniáját és a kalóriák kordában tartását. A Dél-Amerikából származó sztívia növényből nyert szteviol-glikozidok segítségével természetesen, 0 kalóriával tudunk édesíteni, hiszen nem tartalmaznak szénhidrátot és 0 a glikémiás indexük.

A sztívia levelei akár 30-szor édesebbek a répacukornál, kivonatai édesítőértéke pedig 250–300-szor is nagyobb. A szteviol-glikozidok különösebb lebontás nélkül emésztődnek, nem szívódnak fel a bélfalon keresztül, ezért energiaértékük rendkívül kicsi.

A szteviol-glikozidokat nyugodt szívvel használhatjuk tejes kávénk vagy teánk édesítésére, de természetesen sütésre és főzésre is alkalmas. A legfinomabb süteményeket is elkészíthetjük sztíviával, hiszen még 198 °C-on sem bomlik le, továbbá tejtermékek és savanyú gyümölcsök édesítésére is alkalmas.

És mi a helyzet a kedvenc Activia joghurtunkkal? Ehetjük-e azt is a sztívia édességével? IGEN! Az új Activia Stevia a sztívia leveléből származó szteviol-glikozidoknak köszönhetően 30%-kal kevesebb cukrot és energiát tartalmaz a hagyományosan édesített joghurtokhoz képest. A málna és őszibarack ízesítésű Activia Stevia joghurtok krémes íze elvarázsol bennünket, és a gyümölcsdarabok rendkívül harmonizálnak az eredeti Activia joghurt lágyságával. Az eper-, meggy- és ananászízű joghurtitalok pedig másodpercek alatt felfrissítenek bennünket. A csökkentett cukor- és energiatartalomnak köszönhetően a vonalainkra is vigyázhatunk, mivel a joghurtban természetesen megtalálható tejcukrokon felül mindössze nádcukorral és a sztívia leveléből származó szteviol-glikozidokkal vannak édesítve az új termékek.

Kedvet kaptál te is a nyár újdonságához? Töltsd le ajándék kuponunkat és próbáld ki az új Activia Stevia joghurtot! (x)

A rovat korább cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...