Aranyáron arany palacsintát! – Már ilyen is kapható itthon

Bizony, hozzánk is elért az aranyétel-őrület! Egy hazai desszertezőben már palacsintát is ehetsz ezzel a nemesfémmel.

Az utóbbi években hatalmas divat lett arannyal bevonni az ételeket. Ez a trend többek közt azért nagyon meglepő, mert ez az elem semmilyen plusz ízt nem ad az ételünkhöz, de még az sem mondható el, hogy bármiféle jótékony hatása lenne szervezetünkre nézve, hiszen testünk nem képes feldolgozni. Ennek ellenére egyre több ételt vonnak be vele, és ez az irányzat egyre inkább hódít Magyarországon is. Most ehető arannyal dekorált palacsintát dobott piacra az egyik vendéglátóhely - írja a Vezess.

24 karát 🤩

Közzétette: Endorfin Óriáspalacsintázó – 2021. május 8., szombat

Már az arany miatt is nagyon izgalmasnak tűnik ez a desszert, de a töltelék még különlegesebbé teszi, hiszen fehér csokis krokant praliné- és pisztáciadarabok vannak benne. Mindemellett nagyon laktató is lehet ez az óriáspalacsinta, mert nagyjából negyven centi átmérőjű a tészta, a kész palacsinta pedig töltelékekkel együtt nem kevesebb, mint negyed kilót nyom.

A fantasztikus desszert a szolnoki Endorfin Óriáspalacsintázóban kapható, és csaknem 13 ezer forintot kell érte fizetni. Egyelőre a hely még csak teszteli, mekkora erre a különlegességre az igény, de azt remélik, hogy heti egy-kettő rendelés érkezik majd a jövőben.

Ha esetleg megkívántad volna, süsd meg otthon, arany nélkül:


Még több palacsinta:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...