13 élelmiszert tiltottak ki az iskolai büfékből Szlovákiában

Mindezt természetesen a gyerekek egészsége érdekében teszik.

A Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) intézkedése alapján a szlovákiai iskolai büfékből 13 élelmiszert tiltanak ki, írta az Új Szó.

Mint kiderült az egészségügyi minisztérium gyermek- és ifjúsági létesítményekkel kapcsolatos rendeletéből, a szlovákiai iskolai büféknek mostantól friss gyümölcsöt és zöldséget, tartósítószer nélküli italokat és természetes gyümölcsleveket, illetve legalább 80 százalékos hústartalmú hústermékeket kell kínálniuk.

13 élelmiszert tiltottak ki az iskolai büfékből Szlovákiában

Nem árusíthatnak mostantól majonézt tartalmazó termékeket, cukros üdítőket, pástétomot, hamburgert, sült ételeket, koffeintartalmú italokat, dohánytermékeket és alkoholos italokat.

Az ÚVZ kifejtette, hogy a kínálat megváltoztatásának célja az egészséges étel- és italválasztás népszerűsítése a gyermekek körében, valamint az egészségesebb táplálkozásra való ösztönzés. Rámutattak: a gyermekorvosok 2022-ben több mint 12 ezer elhízott gyermeket regisztráltak az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjának (NCZI) adatai szerint.

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...